Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.40 uur

Agressieve jongens aangehouden

IJSSELSTEIN De politie hield zondagmorgen rond 03.15 uur na een achtervolging twee Nieuwegeiners van zestien en negentien jaar aan wegens mishandeling.

Surveillerende agenten werden op de Utrechtseweg door een jongen aangesproken (personalia niet bekend) die kort daarvoor door twee jongens was mishandeld. De agenten zagen de jongens op een brommer stappen en wegrijden. De jongens voldeden niet aan stoptekens van de politie en probeerden er zonder verlichting vandoor te gaan.

Na een achtervolging werden de jongens op de Aleida van Culemborgstraat aangehouden. Ze zijn bekeurd voor het rijden zonder verlichting en zonder helm en zitten vast voor verhoor voor de mishandeling. Over het motief van de mishandeling is nog niets bekend.

Mislukte beroving

VIANEN Twee mannen hebben tegen 06.00 uur op de Clarissenhof geprobeerd een 21- en een 22-jarige inwoner van Vianen te beroven.

De 21- en 22-jarige zaten op een fiets en werden plotseling beetgepakt door de twee mannen. De fietser kon vluchten, zijn passagier niet. De mannen bedreigden de 22-jarige met een mes. Het slachtoffer dacht de stem van één van de berovers, die een bivakmuts op had, te herkennen en riep een naam. De 22-jarige kreeg vervolgens een stomp tegen zijn hoofd en de aanvallers vluchtten zonder buit. De politie heeft de zaak in onderzoek.