Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 17-03-2002
Persberichten district Kerkrade (JK - 12.15 uur) Zondag 17 maart 2002

Kerkrade; hennepplantage
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat zich in een garagebox aan de Slakbeemdenweg in Kerkrade een hennepplantage bevond, werd daar op zaterdag 16 maart om 22.00 uur een onderzoek ingesteld. Daarbij bleek dat vier aan elkaar grenzende boxen waren doorgebroken waarbij de ruimte van twee boxen was ingericht voor de kweek van henneplanten. In totaal werden 50 groeilampen, 50 transformatoren, 500 potten met de resten van hennepplanten en andere groeimiddelen in beslag genomen. Ook bleek dat de stroom illegaal afgenomen werd. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte(n).

Eygelshoven; 15-jarige autobestuurder
Zondag 17 maart zag de politie om 00.30 uur op de Spoorstraat in Eygelshoven een jongen in een auto rijden. Controleerde leverde op dat de bestuurder een 15-jarige knaap uit Kerkrade was. In de auto zaten drie nog vrienden van hem van 13 en 14 jaar. De bestuurder bleek de auto zonder medeweten van de vriend van zijn moeder weggepakt te hebben. Tegen de knaap wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eygelshoven; getuigen pakken inbreker
Een 37-jarige man uit Eygelshoven en een 29-jarige man uit Heerlen zagen zondag 17 maart om 02.25 uur een onbekende man uit een garage van een woning aan het Mgr. Nolensplein in Eygelshoven komen. Bij het zien van het tweetal sloeg die man direct op de vlucht. Er ontstond een achtervolging waarbij de onbekende inbreker wist te ontkomen. Toen de twee getuigen terugliepen naar de garage, kwam daar plotseling een tweede inbreker naar buiten die nu wel in de kraag gevat kon worden. Nadat de politie gebeld was, kon deze verdachte, een 31-jarige inwoner uit Kerkrade, van de getuigen worden overgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.