Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 17-03-2002
Persberichten district Sittard (JK - 12.25 uur) Zondag 17 maart 2002

Born; verkeerscontrole met ongeval
Zaterdag 16 maart werd tussen 09.00-12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Sittarderweg in Born. In totaal werden 25 bestuurders bekeurd voor diverse strafbare feiten (verlopen APK-keuring, geen gordel dragen, geen rijbewijs, geen papieren kunnen tonen enzovoorts). Tijdens de controle ontstond nog een aanrijding toen een 74-jarige autobestuurster uit Geleen kennelijk meer aandacht had voor de politiecontrole dan voor het verkeer voor haar. Ze botste achter op de auto van een 36-jarige vrouw uit Sittard. Door de aanrijding raakte de 74-jarige vrouw gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Omtrent haar letsel is niets bekend. Haar auto raakte zo zwaar beschadigd dat die moest worden afgesleept.

Limbricht; puin gestort
Zaterdag 16 maart om 10.20 uur zag de politie dat een 59-jarige man uit Limbricht een kruiwagen gevuld met puin stortte langs de rijbaan van de Onderste Sittarderweg in die plaats. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt hetgeen een boete betekende van 231 euro.

Sittard; auto in beslag genomen
Zaterdag 16 maart controleerde de politie om 19.55 uur op de Rembrandtstraat in Sittard een 34-jarige autobestuurster uit die plaats. De vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarop werd haar auto in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, dieven laten buit achter
Zaterdag 16 maart werd om 20.30 uur ontdekt dat onbekenden in drie woningen aan de Sportcentrumlaan in Sittard ingebroken hadden. Men had zich de toegang verschaft door enkele deuren te forceren. Kort na de inbraak trof de politie een gedeelte van de buit (een televisie en twee videorecorders) aan op de Oude Weg. Van de daders ontbreekt ieder spoor.