Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 17-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, evert onink, 06-5140 1953

Overval in woning
ALMERE Een Almeerder is zaterdagmorgen in zijn woning aan de Middenhof overvallen en mishandeld door drie onbekende mannen. De mannen belden aan en drongen de woning binnen. De overvallers waren gewapend met twee vuurwapens en een mes en eisten geld. Hierop ontstond een gevecht, waarbij een schot afging, dat alleen het waterbed trof. Het slachtoffer zag kans aan zijn belagers te ontkomen door van het balkon te springen en bij de buren aan te bellen om hulp. Het slachtoffer is met een gebroken rib en veel bloedverlies overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De overvallers, die gemaskerd waren, konden ontkomen. Aan de hand van een door een getuige opgenomen kenteken is later op de dag in Amsterdam een 25-jarige Amsterdammer aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Brand in parkeergarage
ALMERE In de Leerlinggarage ging zaterdagmiddag een motorfiets in vlammen op. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer heeft de brand geblust. Omdat er rook vrij kwam, met mogelijk giftige dampen, is de garage ruim een uur afgesloten geweest. Voor zover bekend is er verder geen schade.

Overval op snackbar
ALMERE Een snackbar aan de Cinnaberstraat was zaterdagavond doelwit van een overvaller. De dader, voorzien van een bivakmuts, kwam binnen met een vuurwapen en bedreigde de twee medewerkers van de snackbar. Hij ging er vandoor met het kasgeld. Er waren geen klanten in de zaak en niemand raakte gewond. De omvang van de buit is niet bekend.

Verlaten plaats ongeval na aanrijding met gewonden URK Een 37-jarige inwoonster van Urk, die op de fiets over de Akkers reed met haar 3-jarig zoontje achterop, werd zaterdagavond door een bromfietser van achteren aangereden. De bromfietser en zijn passagier lieten de bromfiets achter en gingen er rennend vandoor. Zowel de fietsster als haar zoontje liepen letsel op en zijn door een huisarts behandeld. De eigenaar van de bromfiets verklaarde dat hij het voertuig had uitgeleend. Rond middernacht heeft de bestuurder van de bromfiets zich telefonisch bij de politie gemeld.

Beroving met stroomstok
ALMERE Een 19-jarige Almeerder en zijn vriendin zijn zaterdagavond bij de pinautomaat op de Marktgracht beroofd. Het stel werd belaagd door vier gemaskerde personen, waarvan er één een stroomstok had. Beide slachtoffers moesten op de grond gaan liggen. Onder dwang werd hun pincode afhandig gemaakt, waarbij tot tweemaal toe de stroomstok werd gebruikt. Hierna gebruikten de overvallers de pinpassen van de slachtoffers om geld op te nemen. De omvang van de buit is niet bekend.

Brand bij Staatsbosbeheer
ALMERE Zaterdagnacht is er brand uitgebroken in het gebouw van Staatsbosbeheer aan het Kemphaanpad. De brandweer heeft de brand geblust. De omvang van de schade en de oorzaak van de brand zijn niet bekend. De Technische Recherche stelt maandag een onderzoek in.