Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.15 uur

Gewapende overval

OUDEWATER Op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur vond er een gewapende overval plaats op een woning aan de Waardsedijk.

De bewoners bestaande uit man, vrouw en drie kinderen werden plotseling geconfronteerd met enkele gewapende mannen die kennelijk kans hadden gezien de woning binnen te dringen. De man verzette zich onmiddellijk en greep een overvaller vast. Bij de worsteling die vervolgens ontstond, vielen meerdere schoten, waarop de overvallers uit de woning vluchtten en mogelijk zijn weggereden in een auto.

De bewoner wist echter een van de overvallers vast te houden en kort daarna over te dragen aan de politie. Hij had een verwonding opgelopen aan zijn hand. Ook de overvaller bleek gewond te zijn en moest naar het ziekenhuis om behandeld te worden.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politieauto schept bromfietser

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.50 uur heeft de bestuurder van een opvallende politieauto een 19-jarige bromfietser op de M.A. Reinaldaweg aangereden.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de bromfietser geen letsel had opgelopen, maar werd wel ter observatie opgenomen.

De aanrijding ontstond omdat vermoedelijk de bestuurder van de politieauto een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aangehouden voor vechten

MAARSSEN Een 33-jarige man uit Tienhoven is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij op de Kaatsbaan. Hij zou een kopstoot hebben uitgedeeld aan een 20-jarige Maarssenaar die hierdoor ondermeer een bloedneus opliep.

Uit nader onderzoek zal duidelijk moeten worden wie nog meer betrokken waren bij de vechtpartij. Hierbij zullen ook de beelden van het cameratoezicht worden gebruikt.

De aangehouden man uit Tienhoven zou het opgenomen hebben voor zijn vriendin, die door een nog onbekend aantal personen in de rug zou zijn getrapt.

Utrechter aangehouden

NIEUWER TER AA Een 22-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.45 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf aan de Ter Aaseweg.

Een politieman, die juist op dat moment zijn diensthond uitliet op de Ter Aaseweg, hoorde uit de richting van het bedrijf glasgerinkel en stelde een nader onderzoek in. Hij zag dat een donkerkleurige auto zonder verlichting stilstond op de Ter Aasweg stilstond en dat achter een stuur een persoon zat. In het bewuste bedrijf zag de politieman enkele personen lopen, waarop hij hen aanriep en waarschuwde dat hij zijn diensthond zou inzetten.

Vervolgens deed de bestuurder het grote licht aan, maar de politieman zag nog dat de personen uit het bedrijf snel instapten. Hierop kwam de personenauto op hem ingereden en vuurde de politieman eenmaal in de richting van de voorzijde van de auto. Echter de auto verdween met de inzittenden via de Westkanaalweg.

Bij het nader ingesteld onderzoek wist de diensthond echter nog een kennelijk achtergebleven inbreker op te sporen die daarbij in zijn arm werd gebeten. Dit bleek de 22-jarige Utrechter te zijn, die aan zijn verwonding behandeld moest worden in het ziekenhuis.

De vluchtauto werd later leeg aangetroffen in Utrecht. De auto bleek eerder die nacht gestolen te zijn in Maarssen na een inbraak in een woning waarbij ook de autosleutels van de betreffende auto waren buitgemaakt.

Automobiliste onder invloed
VINKEVEEN Een 32-jarige automobiliste uit Vinkeveen is zaterdagavond betrapt op het rijden onder invloed op de Baambrugse Zuwe. Zij bleek
1,85 promille alcohol in haar lichaam te hebben. Het rijbewijs is ingevorderd.

Politiemensen hielden een alcoholcontrole op de Baambrugse Zuwe en gaven de bestuurster een stopteken. Echter zij negeerde dit stopteken, waarna de achtervolging werd ingesteld.

De vrouw reageerde niet op stoptekens, noch op lichtsignalen. Pas op de Groenlandsekade lukte het om de vrouw klem te rijden.

Naast het opmaken van een proces-verbaal voor rijden onder invloed, kreeg de vrouw bekeuringen voor het negeren van het stopteken en overschrijding van de snelheid.