Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-03-2002 Mediaberichten 17 maart (14.00 uur)

ROERMOND Dode in uitgebrande auto geïdentificeerd

ROERMOND De politie heeft de dode man geïdentificeerd, die vorige week vrijdagmiddag (8 maart) in een uitgebrande auto werd aangetroffen op de Melicker Heide. DNA-onderzoek in het Nederlands Forensisch Instituut wees uit dat het gaat om de 25-jarige eigenaar van de auto, afkomstig uit Vlodrop. De politie heeft de directe familie van de man inmiddels op de hoogte gebracht.

De politie gaat er van uit dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf. Het gaat daarbij waarschijnlijk niet om een afrekening in het crimineel milieu. De man is wel eerder in aanraking geweest met de politie; hij is vorig jaar aangehouden en veroordeeld voor drugsbezit en bedreiging. Een rechercheteam van 15 mensen van de politie Limburg-Noord is bezig met het opsporingsonderzoek. In verband met dit onderzoek, kan de politie op dit moment geen nadere mededelingen doen.

WEERT Opzettelijk aangereden

WEERT Een nog onbekende automobilist heeft zaterdagavond rond 19.30 uur een 71-jarige en een 72-jarige inwoonster van Weert opzettelijk aangereden. De vrouwen waren de Driesveldlaan aan het oversteken, toen een donkerkleurige Mercedes met enige snelheid passeerde. De bestuurder remde daarna af, terwijl de dames achter de auto langs liepen. Vervolgens reed de automoblist hard achteruit tegen beide slachtoffers aan, om direct met hoge snelheid weg te rijden in de richting van het station. De 72-jarige betrokkene liep een hoofdwond op en het andere slachtoffer heeft letsel aan haar pols. De gewaarschuwde politie stelde nog een onderzoek in, maar kon de automobilist niet meer traceren. Voor het verdere onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat met deze zaak te maken heeft. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Weert, telefoonnummer 0900-8844 (0,14 euro per minuut).

ECHT Roekeloze automobilist gegrepen door Golfslag

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige automobilist uit Posterholt bekeurd in het kader van het project Golfslag. Een politiepatrouile reed over de Molenstraat, toen de man vanaf de Nieuwe Markt met hoge snelheid de kruising opreed. Doordat de agenten op tijd remden, werd een aanrijding voorkomen. De automobilist stopte, waarna hij een bekeuring kreeg voor zijn rijgedrag. Omdat de politiebeamten vermoedden dat er sprake was van rijden onder invloed, werd de automobilist meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij voor het rijden onder invloed een boete van 190 euro opgelegd, alsmede een rijverbod voor 2 uur. Vanwege zijn roekeloze rijgedrag wordt de 21-jarige verder meegenomen in het project Golfslag. Dit houdt in dat hij naast de bekeuring een brief krijgt thuisgestuurd waarin de politie waarschuwt dat bij een volgende, soortgelijke overtreding zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Verder zal bij dit onaangepast of agressief rijgedrag een rijproef worden gevorderd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.