Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-03-2002 Mediaberichten 17 maart (15.30 uur)

LMEN Roekeloze automobilist rijbewijs kwijt

SWALMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een 20-jarige automobilst uit Swalmen ingevorderd. Een politiepatrouille reed rond 00.30 uur over de Rijksweg, toen een automobilist hen met hoge snelheid tegemoet kwam rijden. Vervolgens zagen ze hem een parkeerplaats bij een horecagelegenheid oprijden, waarna hij met hoge snelheid in de richting van het pand reed. Halverwege de parkeerplaats, liet hij de auto slippen, waarbij de auto 180 graden om zijn as draaide en achteruit richting de horecagelegenheid reed. Vervolgens parkeerde hij de auto, waarna hij werd staandegehouden door de politiebeamten, die direct zijn rijbewijs invorderden vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag. De 20-jarige had door zijn roekeloze rijgedrag zich zelf maar ook andere weggebruikers in gevaar gebracht, vooral gelet op de situatie ter plaatse. Justitie zal op korte termijn beslissen of het rijbewijs verder zal worden ingehouden.

ROERMOND Twee aanhoudingen na vechtpartij

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige en een 26-jarige inwoner van Roermond aangehouden op de Veldstraat. De mannen hadden kennelijk een meningsverschil wat zich in eerste instantie uitte in wat geduw en getrek over en weer. Dat ging echter over in een handgemeen, waarna de politie tussenbeiden wilde komen. Beide mannen maakten zich uit de voeten, waarbij ze elkaar achterna renden in de richting van de Begijnhofstraat. Hier werden beide verdachten onder hevig verzet aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

ROERMOND Illegale stroperij ontdekt

ROERMOND De politie heeft zondagmorgen aan de Gerelingsplas een geval van illegale stroperij ontdekt. Dit gebeurde tijdens een controle op en rond het water in samenwerking met het Korps Landelijke Politie Dienst en een tweetal Bijzonder Opsporings Ambtenaren. In het water werd een aantal netten aangetroffen met een gezamenlijke lengte van enkele honderden meters. De rechtopstaande netten zijn vermoedelijk uitgezet om snoekbaarzen te vangen. Voor het vissen met behulp van deze netten zijn in Zuid-Nederland geen vergunningen uitgegeven. Aangezien dit de periode is waarin de snoekbaars kuitschiet, brengen dergelijke stroperspraktijken ernstige schade toe aan het aquatische milieu. Tijdens het verwijderen van de netten werden tientallen snoekbaarzen uit de netten gehaald, waarvan een aantal vol met kuit zat. De stropers zelf zijn niet meer aangetroffen, maar de politie stelt een onderzoek in om hun identiteit mogelijk te achterhalen.