Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationale Holland Cup houdt speciale wervingsactie voor Nederlandse teams

De voorbereidingen voor de 17-e editie van de Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, zijn alweer in volle gang. Van 24 tot en met 27 juli zal Almere opnieuw duizenden voetballers ontvangen uit de hele wereld. De organiserende stichting Euro-Sportring in Baarn vindt dat bij dit grootse evenement ook clubs uit eigen land in grote getale vertegenwoordigd moeten zijn.

Daarom is een speciale wervingsactie op touw gezet. Via een mailing zijn ruim 400 verenigingen aangeschreven in heel Nederland. Wanneer de verenigingen meedoen aan de Holland Cup, en ze geen gebruik maken van huisvesting op vijf middelbare scholen in Almere, is deelname geheel gratis! Mochten de teams wel willen overnachten, dan biedt de organisatie hen een speciaal arrangement aan.

Daarnaast ontvangen ingeschreven teams uit Nederland, die gebruik maken van de aanbieding, een gratis trainingspak per team bij aankomst in Almere. De aanmelding dient dan wel uiterlijk op 1 juni binnen te zijn. De toernooicommissie van de Holland Cup verleent, vanwege de vakantieperiode, toestemming om incomplete teams aan te vullen met spelers van andere clubs, mits ze lid zijn van de KNVB.

Zo n vier maanden voor aanvang van het internationale evenement met Olympische allure, hebben reeds 100 teams uit het buitenland zich ingeschreven voor de Holland Cup. Op de deelnemerslijst staan ondertussen ploegen uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, België, Ierland, Italië, Schotland, Finland, Zwitserland en de Verenigde Staten. ,,We richten ons dit jaar op de deelname van in totaal 200 teams , vertelt manager Sander van den Berg van de Holland Cup.

Vertrouwen

Willeke Aapkes, die bij de voorgaande twee edities van de Holland Cup manager was, heeft een sabbatical year aangegrepen om een wereldreis te maken. Sander van den Berg heeft een ruime ervaring opgedaan met de Holland Cup en ziet de 17-e editie met vertrouwen tegemoet: ,,Het evenement leeft in Almere. Dankzij de inzet van de gemeente, de vijf sportclubs, de scholen, de KNVB en alle vrijwilligers kan de Holland Cup ook dit jaar een hoogtepunt worden .

De 17-e Holland Cup vindt plaats van dinsdag 23 juli tot en met zaterdag 27 juli. Net als in de voorgaande jaren beginnen de duizenden deelnemers aan de Holland Cup 2002 met een openingsceremonie, op dinsdagavond 23 juli. Van woensdag 24 juli tot zaterdag 27 juli worden de voorrondes afgewerkt op de sportparken Fanny Blankers Koen (FC Omniworld), De Marken (SV Almere), Klein Brandt (AS'80), Rie Mastenbroek (ASC Waterwijk) en Polderkwartier (SC Buitenboys).

Alle finalewedstrijden in de categorieën A 1, B 1, B 2, C 1, C 2, D 1, D 2, E 1, G 1 (meisjes), G 2 en L 1 (dames) vinden op zaterdag 27 juli plaats op het sportpark van de jubilerende SV Almere. Hiermee viert deze vereniging op passende wijze het 25-jarig bestaan. De Holland Cup wordt op die zaterdagavond afgesloten met een gezamenlijke prijsuitreiking op het podium aan de Grote Markt.

Teams die nog mee willen doen aan de 17-e editie van de Holland Cup, kunnen zich nog tot 1 juni aanmelden bij de stichting Euro-Sportring, Postbus 78, 3740 AB in Baarn. Het telefoonnummer is 035-5489817. E-mailen kan ook, via info@hollandcup.nl. Meer bijzonderheden over het internationale festijn staan op de Internetsite www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (