Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 16 en 17 maart 2002

---

Bemmel - Man breek rug bij val van ladder.
Vrijdagmiddag omstreeks twee uur viel 52 jarige man uit Oss van ongeveer 4 meter hoogte van een ladder. Hij voerde namens zijn werkgever reparatiewerkzaamheden uit aan het dak van een pand aan de Leemkuilselaan te Bemmel. Hoewel de ladder waarop hij stond was gestut met een balk schoof de ladder toch onderuit en viel de man op zijn rug. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Radboutziekenhuis te Nijmegen. Daar werd een gebroken rug geconstateerd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Babberich- Zwaar onder invloed achter het stuur. Zaterdagmorgen omstreeks kwart voor twaalf trof de politie op de Emmerichtseweg te Babberich een met pech gestrande automobiliste aan. De 41 jarige bestuurster uit Zevenaar zat totaal versuft achter het stuur. Met de auto kon niet verder worden gereden omdat een voorband stuk was gereden. Het bleek, dat de vrouw onder invloed van alcoholhoudende drank vanuit Elten getracht had naar haar woning te rijden, maar een vermoedelijk stuurfout deed haar eerder stranden. Op het politiebureau bleek de dronken vrouw niet in staat de blaastest tot een goed einde te brengen, waarop een arts een bloedproef afnam. Na het onderzoek werd de vrouw in vrijheid gesteld met een rijverbod van maar liefst 22 uur, omdat zij vermoedelijk zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Zevenaar - Winkeldievegge gepakt
Zaterdagmiddag werd in een supermarkt in Zevenaar een winkeldievegge betrapt, die voor ruim 35 Euro aan levensmiddelen niet had afgerekend. De 34 jarige vrouw uit Arnhem werd overgebracht naar het politiebureau in Zevenaar. Na het verhoor werd haar een schikkingsvoorstel gedaan van 130 Euro. Tevens overhandigde de winkelier een toegangsverbod van een jaar voor alle bij de keten aangesloten winkels. De vrouw is weer in vrijheid gesteld.

Huissen - Man mishandeld en beroofd.
Zaterdagavond werd een 47 jarige man uit Pannerden in Huissen mishandeld en beroofd. Nadat hij in een snackbar een klein beetje hash had verkocht aan een hem onbekende jongen, werd hij later op straat opgewacht door een zestal personen, waaronder zijn eerdere klant. Hij kreeg van twee lieden klappen op zijn gezicht en liep daarbij twee "blauwe" ogen op. Tevens werd zijn portemonnee met wat geld en zijn bankpas afgenomen. Het politie-onderzoek heeft nog geen resultaat in de richting van de verdachten opgeleverd. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Didam - Vrouw beroofd in kerk
Zondagmorgen omstreeks 10.45 uur bezocht een 77-jarige vrouw de kerk aan het Lieve Vrouweplein te Didam. Voor haar ging een een jongeman van 18 a 20 jaar naar binnen. Op het moment dat de vrouw in de kerk een gift in het offerblok wilde deponeren, greep de jongeman haar schoudertas. Als gevolg van het trekken viel de vrouw op de grond, waarna de jongeman alsnog in het bezit kwam van haar tas. Hij ontvluchtte de kerk en sprong buiten op een fiets waarmee hij wegreed in de richting van de Wilhelminalaan. De vrouw bekwam een pijnlijke knie en schouder. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze brutale beroving. Het signalement van de dader luidt:Man, 18 tot 20 jaar oud, donkerblond haar met gel. Hij was gekleed in een beigekleurige korte jas en een lichtkleurige broek.

Bemmel - Verzet tegen politie: drie aanhoudingen . Rond sluitingstijd van de plaatselijke horeca werd de politie in kennis gesteld dat er vernielingen werden aangericht in het centrum van Bemmel. Bij het onderzoek trof de politie onder andere een 24 jarige man uit Bemmel aan, die op straat liep met een glas bier. Na het verzoek dat glas bier af te geven, hetgeen de man weigerde, ontstond er onenigheid. De betreffende man gaf een elleboogstoot en raakte een agent in het gezicht. Hij verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Toen hij in de dienstauto werd geplaatst, trapte hij een ruit stuk. Meer en meer omstanders bemoeiden zich met het voorval met veel trek en duwwerk als gevolg. De ook aanwezige politiehond moest meerdere keren worden ingezet. In ieder geval is zeker, dat hij twee mannen flink heeft gebeten. Met de nodige assistentie van de politie uit Arnhem en Nijmegen lukte het om twee broers (45 en 41 jaar) uit Bemmel aan te houden. De 45 jarige werd later in het ziekenhuis behandeld aan de bijtwonden in zijn rechterarm. Een vierde verdachte, die ook was gebeten, heeft zich later telefonisch gemeld. De districtsrecherche van Rivierenland stelt een onderzoek in.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl