REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286


Behandeld door : Arjan van Vliet.
Onderwerp : persberichten.

Ede, 17 maart 2002


Aanhouding na "achtervolging"

Vrijdagnacht zagen surveilleerden agenten dat een 22 jarige man uit Ede , het bord "verboden in te rijden" op de Telefoonweg negeerde. Toen de politie de man wilde staande houden, gaf hij hier geen gevolg aan en reed er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging, kon de man op de van Heeckerenlaan worden aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 615 ug/l (ongeveer 1.4 %), had. Het rijbewijs is van de man ingenomen. Tevens krijg de man een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag.


Vernieling ruit.

Zaterdagnacht hebben vandalen een ruit van een restaurant aan de Nieuwe Stationsstraat ingegooid.


Poging inbraak

Vrijdagavond heeft men getracht in te breken in een woning aan de Thomaslaan te Ede. Nadat de daders in eerste instantie hadden aangebeld en er niet werd opengedaan, waren ze kennelijk van mening dat er niemand thuis was. Vervolgens trachtte ze het raam aan de achterzijde van de woning te forceren.
De 87 jarige bewoonster die wel thuis was, hoorde breekgeluiden. Toen ze door het raam naar buiten keek, zag ze dat twee mannen probeerden in te breken. Ook de daders zagen de vrouw en gingen er vandoor.





Aanhouding agressieve man

Zaterdagochtend heeft de politie op het station Ede-Wageningen een 31 jarige man uit Arnhem aangehouden ter zake het bijten, spugen en bedreigen van de conducteurs. De man werd door de conducteurs aangesproken over zijn vervoersbewijs dat niet was afgestempeld. De man werd plotseling zo agressief, dat hij het nodig vond om naar de conducteurs te spugen en zelfs een van de conducteurs in de arm te bijten. De spoorwegpolitie heeft de zaak overgenomen.


Diefstal bromfiets

Zaterdagnacht is een zwarte Puch Zip bromfiets, voorzien van het verzekeringsplaatje YYE-113 gestolen. De bromfiets stond op slot t.h.v. Scapino, op het Maandereind.


Verwarde man

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding dat een verwarde man midden op de rijbaan van de Dr. W Dreeslaan liep. De automobilisten moesten slalommend om de man heen rijden. Toen de politie de 35 jarige man uit Ede van de weg wilde halen werd de man agressief . De verwarde man is meegenomen naar het bureau en overgedragen aan het Riagg.

Aanrijding door alcoholgebruik

Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat een 45 jarige dronken automobilist uit Ede een aanrijding had veroorzaakt op de Berkenlaan. Toen de politie ter plaatse kwam zat de man ladderzat met een fles "Smirnoff" in zijn handen, nog achter het stuur. De aangehouden man blies aan het bureau 580 ug/l (ruim 1.25 %). De man, die niet meer in het bezit is van een geldig rijbewijs, had eerder die dag in Ede een aanrijding veroorzaakt en was daarbij doorgereden.


Diefstal auto

Vrijdagnacht is er vanaf de Blijdestein een grijze Opel Kadett, voorzien van het kenteken XG-35-ZR, gestolen.

Einde berichten.