Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-03-2002 16.45 uur Berichten van zondag
Dirk Neef 06 - 51 557 950

Gewonden door voorrangsfouten
ERM - Bij een aanrijding op de kruising van de Esweg met de Oude Rijksweg in Erm raakten vrijdagavond twee personen gewond. Eén van de gewonden zat bekneld in de auto en werd door de brandweer ontzet. De aanrijding ontstond doordat een 31 jr. vrouw uit Emmen geen voorrang verleende aan een auto bestuurd door een 22 jr. man uit Nieuw Amsterdam. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de vrouw een weiland in en kwam ongeveer 60 meter verder in een sloot tot stilstand. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

ASSEN - Een 70 jr. man uit Steenwijk werd in de nacht van zaterdag op zondag overgebracht naar het ziekenhuis in Assen omdat hij in die plaats gewond was geraakt bij een aanrijding. De man zat bij zijn 69 jr. echtgenote in de auto. Op de kruising van de Europaweg-west met de Mr. Groen van Prinstererlaan verleende een 21 jr. automobilist uit Assen geen voorrang. Zijn auto raakte met de linkervoorkant de achterzijde van auto van het bejaarde echtpaar. Door de klap van de aanrijding kwam deze auto in de berm en in een sloot tot stilstand.

Auto gestolen
HOOGEVEEN - Vanaf een met een hekwerk afgesloten bedrijfsterrein aan de Voltastraat in Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een groene Renault Megane gestolen. De auto stond op slot. Het toegangshek naar het terrein werd geforceerd.

Diefstal uit auto
EKEHAAR - In de Hoofdstraat in Ekehaar is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een auto. Een ruitje werd vernield. Uit de auto zijn o.a. een portemonnee en mobiele telefoon gestolen.

Geluidsinstallatie weg
EMMEN - Bij een inbraak in het zwembad van het aan het Leeuwerikenveld in Emmen gevestigde tehuis voor geestelijk gehandicapten, is in de nacht van zaterdag op zondag een geluidsinstallatie gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen.

Autoruit vernield
ZUIDLAREN - Op de Stationsweg in Zuidlaren hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26 jr. man uit Yde aan. De man had in een kwade bui de achterruit van een geparkeerde auto ingeslagen. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.

Gewond na klap op hoofd
RODEN - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Raadhuisstraat in Roden een 18 jr. jongeman uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor in een plaatselijke horecagelegenheid een plaatsgenoot een klap op het hoofd gegeven. Hierbij raakte de andere jongen gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De dader werd na op het politiebureau verhoord te zijn op vrije voeten gesteld. De geslagen man, waarvan de juiste personalia nog niet bij de politie bekend zijn, had op zondagmiddag nog geen aangifte gedaan.

Verboden vuurwerkpistool
HOOGEVEEN - Een 17 jr. jongen uit Hoogeveen heeft de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op het politiebureau in zijn woonplaats. Dit gebeurde nadat de politie hem in het begin van de nacht op de Schoolstraat in Hoogeveen had aangetroffen met in zijn bezit een verboden vuurwerkpistool met bijbehorende munitie. Zondagmorgen is hij na verhoor op vrije voeten gesteld.

Vervelende lieden
HOOGEVEEN - Op het Mauritsplein in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee buitengewoon vervelende mannen van 20 en 22 jr. uit die plaats aan. Eerst waren ze zonder toestemming in de feesttent. Aan de bewakingsdienst van de tent en de gewaarschuwde politie hadden ze ook geen enkele boodschap. Ze bleven vervelend doen en aan het verzoek van de politie om weg te gaan werd geen gehoor gegeven. Toen ze ook niet voldeden aan de vordering van de politie om te vertrekken en de 22 jr. man het nodig vond de politie te beledigen, werden beiden aangehouden. Zondagmorgen zijn ze na verhoor op vrije voeten gesteld.