Gemeente Zoetermeer

Lammetjes en wol bij Eco-kids

Op zondagmiddag 17 maart a.s. van 13.00 tot 15.30 uur gaan de Eco-kids weer op ontdekkingstocht in de omgeving. Omdat op stadsboerderij Het Buitenbeest de eerste lammetjes weer zijn geboren gaan de Eco-kids op onderzoek naar alles wat te maken heeft met schapen en wol. Zo beginnen ze met schapenwol. Hoe sterk is het, hoe goed isoleert het, hoe brandbaar is wol en wat is wolvet, alles komt aan bod. Zij bekijken schapenwol onder de microscoop en vergelijken dit met hun eigen haar. Met wol kun je heel veel dingen doen, zoals spinnen, weven en vilten. Ook dit gaan de Eco-kids allemaal proberen. Natuurlijk gaan ze ook naar buiten om de verschillen tussen de schapenrassen te ontdekken en niet te vergeten om de lammetjes te knuffelen! De Eco-kids middag is in het leslokaal van Het Buitenbeest aan de Voorweg 93. De middag kost 0,90.

Eco-kids zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar die een keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Iedere maand staat een ander thema centraal. Ook in andere landen zijn er Eco-kids actief. Zo is er ook een Eco-kids groep in Nicaragua, Zuid-Amerika. De kinderen hebben regelmatig contact met de Eco-kids in Nederland. Van de Eco-kids middag wordt een verslagje gestuurd naar Nicaragua. De kinderen in Zoetermeer krijgen ook bericht terug.
Eco-kids is een initiatief van medewerkers van stadsboerderij Het Buitenbeest, in samenwerking met de Stichting Eco-kids Nederland en het IVN.

---

Gemeente Zoetermeer © maart 2002

Last update: 13 maart 2002 (10:45)