ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Cultuurfonds helpt toptalent

Amsterdam, 18 maart. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft dit jaar 500.000 euro beschikbaar voor beurzen aan talentvolle afgestudeerden voor vervolgopleiding of vervolgonderzoek. Met dit bedrag kunnen zeker honderd personen aan een beurs worden geholpen. Hiermee speelt het Cultuurfonds in op de explosieve vraag van jong talent naar beurzen voor vervolgopleidingen in het buitenland.

Cultuurfondsbeurzen zijn bestemd voor afgestudeerden aan universiteit en hogeschool ten behoeve van een vervolgopleiding of vervolgonderzoek in het buitenland.
Er zijn beurzen voor alfawetenschappers, musici, podiumkunstenaars en beeldend kunstenaars.
Daarnaast zijn er beurzen voor toptalent uit alle disciplines van HBO en WO. Voor deze toptalentbeurzen geldt dat aanvragers dienen te zijn afgestudeerd met uitstekende studieresultaten.

Cultuurfondsbeurzen bedragen, afhankelijk van kwaliteit en kwantiteit van de aanvragen, 1.000, 2.500, 5.000, 7.500, 10.000 of 20.000 euro. Een speciale adviescommissie, waarin deskundigen uit verschillende disciplines zitting hebben, beoordeelt de aanvragen. Voor alle verzoeken geldt als deadline 1 mei 2002. Muziekbeurzen kunnen dit jaar ook nog worden aangevraagd vóór 17 juli en 25 september. Aanvraagformulieren kunnen bij het fonds worden opgevraagd of worden geprint via www.cultuurfonds.nl.

De beurzen worden begin juli bij het Cultuurfonds aan de Herengracht in Amsterdam uitgereikt.

Het budget voor de beurzen is grotendeels afkomstig uit een dertigtal fondsen van particulieren die door het Prins Bernhard Cultuurfonds worden beheerd. Bij het Cultuurfonds zijn 127 van deze zogeheten Fondsen op Naam ondergebracht.

Noot voor de redactie,