Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-03-2002
1e Persbericht van maandag 18 maart 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond rond 20.40 uur is op de Genneperweg een 42-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,80 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Hoogstraat is maandagmorgen rond 0.45 uur een 24-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,65 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 17.35 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Kasteel Traverse Verlengde Tiendstraat een 14-jarige bromfietser uit Helmond gewond. De bromfietser reed over de verlengde Tiendstraat de kruising op. Daar kwam hij in aanrijding met een personen-auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Helmond. De automobilist reed over de Kasteel Traverse, komende uit de richting van het Zuidende, op genoemde kruising. De bromfietser raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Helmond Centrum 0900 8844.

Helmond: Alcohol
Zondagavond rond 21.30 uur is op de Advocaat Botsstraat een 44-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Aan het politiebureau blies hij 1,80 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een woning
Zondag tussen 19.00 en 23.10 uur is ingebroken in een woning op de Ter Heidestraat. Aan de voorzijde is een raam en de voordeur opengebroken. Het is onbekend of er iets wordt vermist.

Deurne: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 0.05 uur is een 37-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor was hij met zijn auto op de Impalastraat te Helmond ingereden op zijn 22-jarige ex-vriendin en haar 46-jarige zus, beiden uit Deurne. De vrouwen wisten door weg te springen een ongeval te voorkomen. De Helmonder reed hierna met gedoofde verlichting weg. De gewaarschuwde politie trof de verdachte in een woning op de Mariastraat te Deurne aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Alcohol
Zondagmiddag rond 16.45 uur is op het Wettenseind een 49-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man had gedronken. Hij blies 0,60 pro mille. De Geldroppenaar kreeg een rijverbod van 1 uur en een geldboete van 190 opgelegd.

Nuenen: Inbraak in een woning
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning op de Raupplaan. Aan de achterzijde is een buitendeur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen.

Geldrop: Inbraak in een buurthuis
In het afgelopen weekend is ingebroken in een buurthuis aan het Speeltuinpad. Een raam is op grove wijze geforceerd. Uit het pand verdween computerapparatuur, communicatie-apparatuur, een damesfiets, een kluis en geld.

Veldhoven: Bromfietser aangehouden
Zaterdagavond rond 23.45 uur is op het Bogereind een 15-jarige bromfietser uit Veldhoven aangehouden. De jongen reed daar met zeer hoge snelheid. Hij droeg geen helm en voerde geen verlichting. Bij controle bleek hij de leeftijd van 16 jaar nog niet te hebben. De bromfiets is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen weekend is ingebroken in een schaftcontainer op de Keskesweg. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de keet zijn gereedschappen gestolen.