Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Den Haag, 18 maart 2002

Ben introduceert eerste gratis proefabonnement: proefBen

Vandaag introduceert Ben als eerste mobiele aanbieder een gratis proefabonnement: proefBen. Daarmee biedt Ben iedereen de gelegenheid het netwerk en de diensten van Ben zestig minuten lang uit te proberen. Hoe werkt proefBen? In de winkel koop je een SIM-kaart met daarop zestig belminuten. Je betaalt daarvoor euro 5,- statiegeld. Na gebruik krijg je de euro 5,- terug. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de statiegeldkaart invullen en terugsturen. Wie geen mobiele telefoon heeft, koopt een pakket met een telefoon. Ben je niet tevreden, dan kun je het pakket binnen drie weken terugsturen. Ben heeft hiermee een Europese primeur want een dergelijke dienst is nog niet eerder op deze schaal aangeboden.

Veel Nederlanders voelen zich aangetrokken tot Ben. Toch zijn er mensen die twijfelen om voor deze aanbieder van persoonlijke communicatie te kiezen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn angst om zich te binden en twijfel over de kwaliteiten van Ben. Ben begrijpt dat wel. Wie een auto koopt maakt een proefrit en iedere krant kun je tegenwoordig vrijblijvend en met korting uitproberen. Maar wie overweegt mobiel te gaan bellen zit al gauw langere tijd aan een contract vast. proefBen is daarom een unieke mogelijkheid om zelf kennis te maken met Ben en te testen of het bevalt. Ben ziet de mobiele telefoon als een onderdeel van je persoonlijke uitrusting; net zoals je bril of je sleutels. De dienstverlening van Ben sluit daar op aan: eenvoudige, makkelijk toegankelijke producten en diensten die het leven thuis, op het werk of onderweg aangenamer maken.

proefBen
proefBen is heel eenvoudig. Wie al een geschikte mobiele telefoon heeft (zonder SIM-blokkering en geschikt voor GSM-1800) gaat naar de winkel en koopt voor euro 5,- een SIM-kaart met zestig belminuten. Als het bevalt, wordt de proef in de winkel omgezet in een echt abonnement of Ben vrij (PrePaid) met of zonder mobiele telefoon. Wordt je Ben abonnee, dan krijg je ook nog een aantrekkelijke korting op je eerste factuur. Bevalt het niet dan krijg je euro 5,- statiegeld terug (na retournering van de statiegeldkaart). Wie nog geen mobiele telefoon heeft, koopt een pakket met een Siemens C45 telefoon om Ben te proberen. Bevalt het, dan word je abonnee. Bevalt het niet, dan kun je binnen drie weken het pakket terugsturen.

Met proefBen kan alleen in Nederland worden gebeld naar vaste of mobiele nummers in Nederland (geen 0900/0906-nummers). Vanzelfsprekend kan iedereen die abonnee wordt gebruik maken van alle Ben SMS en WAP-diensten en bellen en gebeld worden in 68 landen. proefBen is van 18 maart tot 31 mei 2002 verkrijgbaar in de telecomwinkel. Kijk voor meer informatie en voor de volledige actievoorwaarden op www.proefben.nl. of bel 0800-7123.

Ben bereikbaar
In 2001 won Ben de prijs voor de beste klantenservice van Nederland. Ben probeert alle telefoontjes binnen twintig seconden persoonlijk en vakkundig te beantwoorden.
Ben heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt om een netwerk van hoge kwaliteit te bouwen, zodat iedereen in Nederland met Ben kan bellen. Als het eens wat minder was, gaf Ben dat eerlijk toe. Inmiddels is het Ben netwerk sterk verbeterd en Ben werkt er elke dag aan om het netwerk nog beter te maken. Daarom vindt Ben dat het nu tijd is dat iedereen Ben zelf probeert.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus een aandeel) en Belgacom, TDC en CSFB (samen 50% plus een aandeel). Ben heeft meer dan 1,2 miljoen actieve klanten (eind 2001) op zijn GSM 1800 netwerk. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie