Gemeente Dalfsen

18-03-2002

College op excursie langs de wijkteams

DALFSEN - Sinds 1 januari 2001, de datum van herindeling, werkt de nieuwe organisatie van de gemeente Dalfsen met wijkteams. Hiermee zijn inmiddels goede ervaringen opgedaan. Er zijn in totaal vier teams operationeel die samen zorgdragen voor alle voorkomende onderhouds- en beheertaken.
Wijkgericht werken heeft het voordeel dat zaken die burgers melden, sneller afgehandeld kunnen worden. Ook het persoonlijk contact tussen inwoners en medewerkers van de gemeente Dalfsen is geĂŻntensiveerd, doordat ieder gebied zijn eigen contactpersoon heeft. Wethouder Jan Ophoff (openbare werken) heeft vanuit zijn portefeuille regelmatig contact met de wijkteams. Om ook zijn collega-bestuurders de 'teamsfeer' te laten proeven gaat hij deze en volgende maand samen met hen op bezoek alle vier teams.
Op maandag 11 maart vergezelde wethouder mevrouw D. Laarman hem tijdens een bezoek aan het wijkteam Nieuwleusen/Oudleusen. Op woensdag 27 maart laat hij zich samen met burgemeester L.V. Elfers door het wijkteam Lemelerveld/Hoonhorst informeren over de laatste ontwikkelingen. Op woensdag 3 april is Ophoff samen met wethouder G. Veldhuis op bezoek bij het wijkteam Dalfsen. Donderdag 18 april vindt de afsluiting plaats van de 'wijkteamexcursies' met een bezoek aan het team Buitengebied. Op deze dag gaat wethouder A.C. Hofland mee op pad.

Alle bezoeken starten om 7.30 uur.