Ingezonden persbericht


Utrecht, 18 maart 2001

P E R S B E R I C H T

Vitaal.nl-lezers waarderen het e-magazine met een 8

In januari 2002 werd het eerste lezersonderzoek onder ruim 250 lezers van vitaal.nl afgerond. Hun waardering voor het gratis magazine voor 50-plussers is groot: gemiddeld gaven zij een 8.

De resultaten geven inzicht in het profiel van de vitaal.nl-lezer, hun belangrijkste redenen van bezoek, de frequentie waarmee zij de website bezoeken en hun favoriete media.

Profiel van de vitaal.nl-lezer
54% is man, 46% van de lezers vrouw. De gemiddelde leeftijd is 58,3 jaar. Opvallend is het grote aandeel van hoogopgeleiden. 48% heeft een middelbare of hogere beroepsopleiding achter de rug. Hun gemiddelde waardering voor het magazine ligt op een 7,3. Daarbij valt op dat de trouwe lezers vitaal.nl vaker met een 8 waardeerden. Zij kennen de site en zijn dus zeer tevreden.

Informatieaanbod en interactieve discussie belangrijkste reden van bezoek Het gevarieerde informatieaanbod van vitaal.nl blijkt grote aantrekkingskracht te hebben op de 50-plus internetbezoeker. Maar liefst 63% geeft dit als reden van bezoek aan. 24% volgt actief de discussies, die onder ieder item gevoerd kunnen worden. Bij vitaal.nl kan iedere lezer onder ieder artikel zeer eenvoudig zijn mening achterlaten middels de knop . Een community per rubriek op vitaal.nl is ook een bezoekreden. Kijk bijvoorbeeld bij de rubriek Wijnen

40% komt iedere 2 weken
Maar liefst 40% bezoekt vitaal.nl minstens eens per 2 weken. 93% doet dat vanuit huis. Slechts 3% bekijkt vitaal.nl vanaf het werk.

Favoriete media
53% van de vitaal.nl-lezers leest een regionaal dagblad. Telegraaf, Volkskrant en Algemeen Dagblad staan op een tweede, derde en vierde plek in het rijtje van kranten. Van de tijdschrifttitels zijn Plus, Libelle, Margriet en Elsevier populair.

Meer informatie is te vinden op de aparte perspagina van vitaal.nl

Lees ook eerdere recensies over vitaal.nl in de pers Vitaal.nl is een (gratis) uitgave van ROMAE internet en content

Einde persbericht

Het onderzoek is bij de redactie van vitaal.nl verkrijgbaar, redactie@vitaal.nl. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Janneke Eigeman en uitgever Heleen Sluijs, telefoon 030-6666333. Graag ontvangen wij een recensie-exemplaar of een kopie daarvan voor ons persbestand.