Gemeente Leiden

Koninklijke onderscheidingen voor scheidend raadsleden Snelders en Vergeer.

Burgemeester Postma zal tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad aan twee scheidend raadsleden een koninklijke onderscheiding uitreiken.

Egon Snelders (D66) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was raadslid van
11 februari 1985 tot 29 maart 1986. Op 13 maart 1989 keerde hij in de raad terug en bleef tot op heden deze functie vervullen. Snelders heeft van vrijwel alle raadscommissies deel uitgemaakt. Bovendien vertegenwoordigde hij Leiden in een aantal regionale besturen zoals het regiobestuur, de Streekmuziekschool en de
Schoolbegeleidingsdienst. Ook was hij bestuurslid van de Stichting Pieterskerk.

Cor Vergeer (Socialistische Partij) is thans recordhouder in de raad. Ook hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij neemt afscheid na een ononderbroken ambtstermijn van 20 jaren. Hij is in die periode ook steeds fractievoorzitter geweest. Ook Vergeer heeft zitting gehad in alle denkbare raadscommissies. Hij maakte eveneens deel uit van het regiobestuur, de Algemene raad van het toenmalige Energiebedrijf Rijnland en de gemeenschappelijke regeling Antenne-Energie Voorziening Leiden e.o. Hij was tevens bestuurslid van de Socialistische Partij, afdeling Leiden. Vergeer heeft ook bijzondere prestaties op het gebied van sport verricht. Hij reed enkele malen de Friese Elfstedentocht uit.

De onderscheidingen zullen door de burgemeester worden uitgereikt tijdens de laatste zitting van de Leidse gemeenteraad in oude samenstelling, waarbij 18 raadsleden afscheid zullen nemen. Gepland tijdstip uitreiking: 21.15 uur.