Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 19 maart 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Zuidbroek: auto in de sloot
Een 35-jarige inwoner van Bellingwolde is maandagmiddag gewond gewraakt nadat hij op de A7 ter hoogte van Zuidbroek met zijn auto op de kop in de sloot terechtkwam. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk. De auto is tengevolge van het ongeval totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Meeden: hennepkwekerij ontmanteld
In een schuurgedeelte van een boerderij aan de Meedenerveen bij Meden is maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld Het betrof een redelijk grote kwekerij met rond de drieduizend planten. De planten en de apparatuur zijn uit de schuur weggehaald en vernietigd. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. De betreffende eigenaar van de kwekerij kon nog niet worden opgespoord.

Leek: twee hennepkwekerijen ontmanteld
De politie heeft in Leek maandag twee hennepkwekerijen ontmanteld, te weten aan de Jonkerslaan en de Grietenij. Aan de Jonkerslaan trof de politie op de zolder een in werking zijnde kwekerij aan met circa 160 planten. Op de zolder van de woning aan de Grietenij was er reeds geoogst. De bakken waarin de planten hadden gestaan waren leeg, maar de oogst, de toppen van de planten met een gewicht van ongeveer 3700 gram, hing daar te drogen. De 46-jarigen bewoner van de woning aan de Grietenij is aangehouden als verdachte. Zijn betrokkenheid ten opzichte van de andere kwekerij wordt nog onderzocht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De planten, de gedroogde toppen en de volledige apparatuur is vernietigd. In beide woningen werd illegaal stroom afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Opsporing Noord
In de uitzending van Opsporing Noord van dinsdagavond worden weer enkele zaken onder de aandacht gebracht waarin het publiek wordt gevraagd om tips. Het gaat onder meer om de brandstichting in een koffieshop in Stadskanaal, tasjesroof aan de Jaltadaheerd in Groningen. Tevens zijn er video-opnamen te zien van een diefstal in een winkel in media-apparatuur in Groningen en worden er diverse sieraden getoond die zijn buitgemaakt bij inbraken en waarvan de eigenaar niet kan worden gevonden Als service-onderdeel wordt het bureau HALT in beeld gebracht.

Snelheidscontroles
Er zijn maandag weer enkele snelheidscontroles gehouden. In Loppersum werden maandagavond op de Wijmersweg 144 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te hard. De hoogst genoteerde reed 72 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Provincialeweg in Uithuizen werden op een weggedeelte waar maximaal 80 km/u was toegestaan, 307 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 33 te hard. De hoogst genoteerde was hier 104 km/u. Op de N980 bij Zuidhorn (maximum 60) werden maandagmorgen 244 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 25 te hard (92 km/u hoogste). Op de Sietse Veldstraweg in Den Ham (50 km/u) werden 13 overtredingen geconstateerd. De hoogst genoteerde reed 70 km/u. In totaal werden 72 voertuigen gecontroleerd. Langs het Aduarderdiep werden maandagmiddag 93 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 14 te hard. De hoogst genoteerde reed 116 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

Haren: auto rijdt in tuin
Een 56-jarige automobiliste uit Groningen reed maandagmiddag met haar wagen een tuin in aan de Westerse Drift in Haren. De brandweer trok de auto uit de tuin waarna het voertuig door een bergingsbedrijf naar de opslag werd gebracht. De bestuurster kon de politie niet goed vertellen wat er gebeurd was en maakte een verwarde indruk. Zij is naar huis gebracht.

Groningen: automobilist saboteert blaasproef
Op de Steentilstraat werd maandagnacht een 38-jarige automobilist uit Groningen staande gehouden voor een verkeerscontrole. De APK en de verzekering van zijn auto bleken verlopen te zijn. De blaasproef werd gesaboteerd door de Groninger en hij moest voor het overbrengen naar het bureau geboeid worden omdat hij zich verzette. Hij kreeg een proces-verbaal en de auto werd in beslag genomen.

Groningen: wildplasser
Op het Boterdiep stond een 25-jarige man uit Uithuizen maandagavond tegen de gevel van een woning aan te plassen. Hij kreeg een boete van 46 euro.

Groningen: verkeerscontroles
In de binnenstad en op de Aweg en de Diamantlaan werd maandag een controle op het dragen van de veiligheidsgordels gehouden. In totaal werden er op de verschillende locaties 20 bekeuringen uitgedeeld. Op de Weg der Verenigde Naties werd maandagavond een 43-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur gecontroleerd op de Arbeidstijdenwetgeving. De man bleek al sinds zondagavond te rijden met maar slechts twee uur en een kwartier pauze. Hij kreeg na overleg met de officier van justitie een rijverbod van 8 uur en een boete van 900 euro.

Groningen: betrapt met racestuur op de fiets
Een surveillerende agent zag maandagmiddag een hem bekende politieklant op de Steentilbrug fietsen met een Force Back Racing-Weel in een grote doos op zijn fietsstuur. Dat was een controle waard. De 41-jarige Stadjer haalde tijdens het fietsen nog de prijssticker van de door en gooide die op het Schuitendiep weg. Bij zijn aanhouding bekende hij de doos uit een winkel in de Steentilstraat te hebben weggenomen. Hij kreeg een dagvaarding mee en het racestuur ging terug naar de winkel.

Groningen: ongeval tussen fietser en automobilist Op de kruising van de Paterswoldseweg met de Hippocrateslaan werd maandagochtend een 78-jarige fietser uit Groningen aangereden door een 22-jarige plaatsgenoot in een auto. De fietser werd geraakt op het busbaangedeelte van de weg en kwam ten val. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 Euro/min)