Gemeente Waalwijk

Reconstructie aansluiting Waalwijk

Vanaf 18 maart jl. is gestart met het uitvoeren van reconstructiewerkzaamheden van de aansluiting van de provinciale weg N 261 Tilburg - Waalwijk op de rijksweg A 59 (Maasroute).

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit:
§ Het aansluiten van de Structuurweg op de aansluiting met de A 59
§ Het aanpassen van de kruispunten aan de noord- en zuidzijde van de A 59
(Maasroute)
§ Het uitbreiden van de opstelplaatsen voor de verkeerslichten
§ Het aanbrengen van nieuwe openbare verlichting § Het aanbrengen van een nieuwe verkeersregelinstallatie aan zowel de noord- als de
zuidzijde
§ Het aanbrengen van een nieuwe asfaltdeklaag § Het aanbrengen van nieuwe markeringen

Ten behoeve van de veiligheid voor zowel de weggebruikers als de arbeiders dienen verkeersmaatregelen worden genomen. Gedeeltes van de provinciale weg (N 261) zullen worden vrijgemaakt van verkeer om veilig te kunnen werken. Het doorgaande verkeer kan normaal doorgang vinden. Er zijn wel beperkingen in het aantal rijstroken. Dit zal ongetwijfeld voor verkeershinder zorgen. De werkzaamheden starten aan de noordzijde van de aansluiting. Tijdens de eerste werkzaamheden wordt de Structuurweg aangesloten. Bovendien worden de toe- en afrit van de A 59 aan de noord westzijde gewijzigd.

Voor meer informatie is de internetsite www.brabant.nl/verkeer beschikbaar voor stand van zaken, te nemen verkeersmaatregelen en alternatieve routes. Het werk duurt tot medio oktober 2002. De aannemer HBG Civiel West-Zuid uit Tilburg zal de werkzaamheden uitvoeren. De opdrachtgever is de provincie Noord-Brabant.

De Provincie Noord-Brabant heeft een nieuwsbrief uitgegeven met uitgebreide informatie over de werkzaamheden. Deze nieuwsbrief is voor iedereen af te halen in het gemeentehuis in Waalwijk en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle.