NOC*NSF


dinsdag, 19 maart 2002

NOC*NSF en TNO samen voor goud

19 maart 2002

Vandaag hebben Hans Blankert, voorzitter NOC*NSF, en Jan Dekker, voorzitter Raad van bestuur TNO, een overeenkomst getekend om de komende periode samen te werken om door innovaties Nederland als Sportland in de Top 10 van de wereld te houden.

De samenwerking speelt zich vooral af binnen het Topsport Expertise Centrum van NOC*NSF dat bedoeld is om kennis en kunde van topcoaches, en daarmee topsporters, te verbeteren. Er zijn zeven thema's geïdentificeerd waar de inspanningen zich de eerste jaren op zullen richten:


* materiaal (kleding, sportattributen en accommodaties)
* bewegings- en prestatieanalyse

* training (mentaal en fysiek)

* coaching

* talentherkenning en -ontwikkeling

* voeding, voedingssupplementen en dopingpreventie
* kennisoverdracht en -borging

Volgens Hans Blankert geeft de samenwerking met TNO een nieuwe impuls aan innovatie voor de Nederlandse sport op het hoogste niveau. Verder komen de ontwikkelingen van deze thema's ook ten goede aan de breedtesport.

Jan Dekker ziet in de overeenkomst met NOC*NSF een invulling van de taak van TNO om bij te dragen aan de vitaliteit en kracht van de Nederlandse samenleving. Voor het bedrijfsleven liggen er kansen om de nieuwe ontwikkelingen op de markt te brengen.

Beide partijen gaven aan onder andere te werken aan verkoelende en aërodynamische kleding, herstelbevorderende voeding en beschermende materialen.