Provincie Zuid-Holland

05-03-2002
Informatiebijeenkomst rotonde N223 in De Lier
Op woensdag 20 maart organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising van de N223 Burgemeester V.d. Goeslaan, de Noordlierweg en de Oostbuurtseweg in De Lier. De bestaande voorrangskruising wordt vervangen door een rotonde uit oogpunt van verkeersveiligheid. Tevens worden de plannen voor de reconstructie van de Noordlierweg toegelicht.

Uit ervaringen is gebleken dat bij aanleg van een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een "gewone" kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd.
Tevens zal door de aanleg van de rotonde een goede verkeersafwikkeling ter plaatse voor de toekomst worden gewaarborgd. Tegelijkertijd worden de plannen voor de reconstructie van de Noordlierweg gepresenteerd. De Noordlierweg wordt gereconstrueerd vanaf Noordlierweg nr. 2 tot Noordlierweg nr. 6 en zal over dat gedeelte plaatselijk worden verbreed. Door de reconstructie van de Noordlierweg wordt deze beter berijdbaar en verkeersveiliger gemaakt.
Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorlopig ontwerpplan gemaakt, in samenwerking met de gemeente De Lier en de gemeente Schipluiden.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het voorlopige plan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op woensdag 20 maart in het gemeentehuis van de gemeente De Lier, Hoofdstraat 6 in De Lier, van 16.00 uur tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur in de avond medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente De Lier, de gemeente Schipluiden en ingenieursbureau ACE aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen vanaf 21 maart tot en met 5 april gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente De Lier (Hoofdstraat 6 te De Lier) en in het gemeentehuis van de gemeente Schipluiden (Keenenburgweg 55 te Schipluiden).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).