Ingezonden persbericht

Nepal: een interessant alternatief voor offshore development

AMSTERDAM, 20020320 -- Nepal ontwikkelt zich ondanks de politieke onrust tot een aantrekkelijk alternatief voor de uitbesteding van productie van software en weboplossingen. De geografische ligging en het onherbergzame landschap vormen voor de levering van IT diensten via het internet geen belemmering. De extreem lage loonkosten, hoge mate van gedrevenheid, flexibiliteit en de stimulering van de overheid maken Nepal tot een zeer interessant alternatief voor buurland India.

De Nepalese overheid heeft recentelijk IT een apart hoofdstuk gegeven in het overheidsbudget en IT aangewezen als prioriteitssector. De belasting voor software ontwikkeling is daarom verlaagd van 15% naar 5% en er is 12 miljoen Rs (¤ 175.000) geïnvesteerd in een IT stimuleringsfonds. Ook worden leningen verstrekt aan jongeren die zich inschrijven voor een IT opleiding. Vele opleidingsinstituten werken inmiddels nauw samen met locale software bedrijven. Nepal telt op dit moment 15 ISP's en meer dan 200.000 internet aansluitingen. Doel van de overheid is om jaarlijks 20.000 mensen te laten instromen in de software branche in Nepal.

InForMe is een Nederlandse onderneming die heeft ingespeeld op deze ontwikkelingen en uitsluitend zaken doet met Nepalese bedrijven. Door professionalisering van processen zoals versiebeheer, configuratie management en bug controle is veel kennis aan lokale bedrijven overgebracht. Inmiddels werken dagelijks ontwikkelaars aan internet applicaties die door InForMe verkocht worden aan de Europese markt. InForMe streeft ernaar aan het eind van dit jaar 25% van de totale IT export uit Nepal voor haar rekening te nemen.



Ingezonden persbericht