Helvoet Holding NV

PERSBERICHT

Helvoet Holding: lichte stijging van omzet en resultaat

Helvoet Holding N.V. te Hellevoetsluis bericht dat zij in 2001 een lichte winststijging heeft behaald.

In 2001 steeg de geconsolideerde omzet van ¤ 33,7 miljoen naar ¤ 35,8 miljoen, een stijging van 5% ten opzichte van 2000. Het bedrijfsresultaat daalde van ¤ 2,7 miljoen naar ¤ 2,6 miljoen, een daling van 3%. De nettowinst steeg van ¤ 1,7 miljoen in 2000 naar ¤ 1,8 miljoen in 2001, een stijging van 3%. De cashflow is in 2001 gestegen van ¤ 3,7 miljoen naar ¤ 4,0 miljoen. De investeringen zijn gestegen van ¤ 3,5 miljoen in 2000 naar ¤ 3,8 miljoen in 2001.
In de dochterondernemingen Helvoet B.V. in Hellevoetsluis en Helvoet Singapore Pte Ltd. in Singapore is het resultaat t.o.v. 2000 iets teruggelopen. Helvoet B.V. had te kampen met het achterblijven van de vraag naar producten voor systemen in vrachtwagens in Noord-Amerika en Europa, alsmede met hogere kosten voor grondstoffen en materialen. Helvoet Singapore had te maken met gestegen overhead-kosten, alsmede aanloopverliezen bij de opstart van een nieuw project. Helvoet ELEX B.V. en Bukwang Helvoet Co. Ltd. in resp. Eindhoven en Busan, Korea, droegen meer bij aan het resultaat dan verwacht.

Vooruitzichten
De omvang van de orderportefeuille is bevredigend. In de eerste maanden van 2002 is de omzet enigszins achtergebleven. De verwachting is dat de omzet in de tweede helft van 2002 zal aantrekken. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat voor klanten opgezette nieuwe projecten tijdig zullen aanlopen. Gelet op deze onzekerheden doet de directie vooralsnog geen uitspraken over de resultaatontwikkeling in 2002.

Profiel van de onderneming
Helvoet Holding N.V., opgericht in 1939 en gevestigd in Hellevoetsluis, is een internationale onderneming met ca. 400 medewerkers, die hoogwaardige kunststof- en rubberonderdelen ontwerpt, produceert en assembleert in opdracht van haar cliënten in de automobielindustrie en de sectoren consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, food en personal care. Het bedrijf is genoteerd aan de Euronext Amsterdam en is de laatste jaren sterk gegroeid in Nederland, maar ook in Singapore en Korea. Helvoet is gecertificeerd voor de kwaliteitseisen zoals deze onder meer zijn vastgelegd in QS 9000. Dit verschaft Helvoet als innovator, co-engineer en systeemoplosser een zeer sterke concurrentiepositie in de internationale nichemarkten waarin zij actief is.

Hellevoetsluis, 20 maart 2002


---