FNV

FNV: topsporters richten eigen vakbond op
Sportbond - sport@dds.nl

Voorzitter Lodewijk de Waal geeft op 20 maart het startsein voor een nieuwe bond: NL Sporter. NL Sporter wil de positie van de topsporter in Nederland verbeteren. Het is een initiatief van de atletencommissie van NOC*NSF en voetballersvakbond VVCS. Voorzitter Lodewijk de Waal geeft op 20 maart het startsein voor een nieuwe bond: NL Sporter. NL Sporter wil de positie van de topsporter in Nederland verbeteren. Het is een initiatief van de atletencommissie van NOC*NSF en voetballersvakbond VVCS.

NL Sporter gaat deel uitmaken van de Federatie Sport van de FNV. Andere leden van deze federatie zijn de VVCS (voetballers) en FNV Sport (werknemers in de sport) en de VVBW (wielrenners). NL Sporter krijgt steun van het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en sportkoepel NOC*NSF.

Kerntaak van NL Sporter is collectieve en individuele ondersteuning van topsporters. De toenemende professionalisering en internationalisering van de sport maken topsportbedrijven tot een dagtaak. Een job echter zonder enige vorm van zekerheid. Zo is er nog steeds niet duidelijk wat de juridische positie van een topsporter is.

De eerste sporters, waaronder een aantal Olympische medaillewinnaars, hebben zich al als lid gemeld. Zij zijn tijdens de presentatie aanwezig.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/sport.