Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

20 maart 2002

Imtech neemt HCS Regelungstechnik over

Imtech N.V. heeft HSC Regelungstechnik uit Frankfurt in Duitsland overgenomen. De overnamesom van maximaal 5 miljoen euro, inclusief een earn-out regeling, wordt in contanten voldaan. HSC wordt per 1 januari 2002 geconsolideerd en zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

HSC is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek in de utiliteit en ontwikkelt en produceert sinds 1985 hoogwaardige meet- en regelproducten, die voldoen aan de nieuwste technologische standaards. HSC combineert hierbij hard- en softwareontwikkeling. Met 23 medewerkers behaalde HSC in 2001 een omzet van circa 4,5 miljoen euro.

HSC gaat deel uitmaken van Imtech Deutschland, regio Frankfurt. Binnen deze regio wordt meet- en regeltechniek een aparte competentie die landelijk beschikbaar is. Met deze competentie is Imtech - evenals in de Benelux - ook in Duitsland in staat besturingssystemen te realiseren die werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties via eigen technologie in één modern gebouwbeheersingssysteem samenbrengt. Hiermee wordt ingespeeld op een toenemende vraag naar multidisciplinaire systeem integratie in projecten, waarbij Imtech de rol van managing contractor ('Technische General Unternehmer') op zich neemt.