Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 13 maart 2002

---


* Politie verricht aanhouding voor overval op tankstation Zevenaar De politie Rivierenland heeft op 20 maart rond 10.30 uur een vijftienjarige jongen uit Didam aangehouden, die wordt verdacht van een gewapende overval op een tankstation aan de Doesburgseweg in Zevenaar op 18 maart rond 08.00 uur. De jongen werd aangehouden naar aanleiding van getuigenverklaringen en technisch sporenonderzoek. De jongen zal worden gehoord.


* Zeventien auto's opengebroken in Nieuw-Dijk In de nacht van 18 op 19 maart zijn in Nieuw-Dijk (gemeente Didam) in ieder geval zeventien auto's opengebroken. De slachtoffers kwamen op 19 maart aangifte doen.
De kraken vonden plaats in de De Pontilaan (vier keer), Bosstraat (zes keer), Liemersweg (drie keer), de Haamstraat, de Antonisstraat, de Smallestraat en de Tinneveldstraat. De auto's werden opengebroken door het ontzetten van een portier; de schade aan de voertuigen is dan ook aanzienlijk. Men is er vandoor gegaan met autoradio/CD-spelers, CD's en andere spullen. Niet voor niets waarschuwt de politie regelmatig geen waardevolle goederen achter te laten in de voertuigen. De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn; deze worden opgeroepen zich alsnog te melden.
De politie is op 19 maart direct een onderzoek gestart naar deze serie autokraken. Er is inmiddels een buurtonderzoek gehouden; ook een technisch sporenonderzoek heeft plaatsgevonden. De inspanningen hebben echter nog niet geleid tot een spoor van de daders.
De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie: 0900-8844.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl