FNV

Eigen bond voor topsporters

FNV-Voorzitter Lodewijk de Waal gaf vanochtend in het Olympisch Stadion het startsein voor een nieuwe bond: NL Sporter. Deze nieuwe bond, een initiatief van de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF en voetballersvakbond VVCS, neemt het op voor de topsporters. Olympisch-, wereld- en europees kampioen Jochem Uytdehaage (schaatsen) schreef zich direct in.

NL Sporter maakt deel uit van de Federatie Sport van de FNV. Andere leden van deze federatie zijn de VVCS (voetballers) en FNV Sport (werknemers in de sport) en de VVBW (wielrenners). NL Sporter krijgt steun van het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en NOC*NSF.

De Waal concludeert dat topsport volwassen wordt maar dat wij helaas nog niet allemaal volwassen met topsporters omgaan. "De tijd dat werd gesport met als inzet `een rollade` is nu echt achter de rug", aldus De Waal. "Er spelen grote belangen, op commercieel en financieel gebied. Een onafhankelijke organisatie die de sporter adviseert en bijstaat is dan een logische zet".

20 maart 2002