Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 20-03-2002
Persberichten woensdagmiddag 20-3-02
Roel Hallink 06-51528156

Diefstal uit woning

EMMEN Uit een woning aan De Dilgt is één van de afgelopen dagen een verwarmingsketel en een stoppenkast gestolen. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. Goederen waren achtergebleven in het pand, omdat te zijner tijd het pand gesloopt wordt.

EMMEN Bij een woning aan de Smedingeslag is gisteren ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een tuindeur. Gestolen werden een videorecorder, een gsm toestel, een playstation, enkele computerspelletjes en een paar sierraden.

Diefstal uit bedrijf

RODEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Brink. De daders hebben een raam geforceerd om binnen te komen. Uit een kassalade werd een onbekend bedrag aan euros meegenomen en uit een geldkistje verdween een paar honderd euro.

EMMEN Bij een bedrijf aan de Odoornerweg is afgelopen nacht ingebroken in een schuur. Om bij de schuur te komen was het hekwerk geforceerd en ook de schuur werd opengebroken. Gestolen werd een haakse slijper en een oplaadapparaat. De in de schuur staande paarden werden losgelaten in de wei.

Betonpaaltjes gestolen

BEILEN Bij een bedrijf aan de Ossebroeken zijn zes gele betonpaaltjes gestolen in de afgelopen nacht. De paaltjes stonden op het terrein en waren de afscheiding voor tuin en tegels.

Scooter tegen auto

SMILDE Vanmorgen is een bromfiets bestuurster uit Dwingeloo, leeftijd nog onbekend, gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Wittewijk en de Rijksweg. Een 49-jarige man uit Appelscha kwam met zijn auto vanaf de Wittewijk en zag de bromfietster over het hoofd. Het meisje is met been- en rugletsel overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Verkeersongeval met letsel

MEPPEL Rond de middag is op de A28, ter hoogte van De Wijk, een man gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Vermoedelijk is de 25-jarige man uit Arnhem de macht over het stuur kwijtgeraakt en op een recht stuk weg met zijn auto over de kop geslagen. De man is overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend.