Ingezonden persbericht


Persbericht
Januari 2002

Presentatie van de winnaars van de 12de Dunya Poëzieprijs!

250 dichters uit 12 verschillende nationaliteiten dingen mee!

Op vrijdag 22 maart 2002 en in het kader van de Vrije Boekendagen activiteiten in Rotterdam worden de winnaars gepresenteerd van de Dunya Poëzieprijs 2001. 250 dichters uit 12 verschillende nationaliteiten hebben gedichten ingezonden die geschreven zijn in 13 verschillende talen. De jury, bestaande o.a. uit Mohamed Benzakour (dichter en publicist) Michiel van Kempen (criticus) en Willem van Toorn (schrijver, dichter en vertaler) zal maximaal vijf winnaars kiezen.

De Dunya Poëzieprijs bestaat sinds 1989. In de eerste jaren als onderdeel van Poetry Park, later voortgezet en verder ontwikkeld door de Stichting Dunya. Het is nu een belangrijke springplank voor dichters uit alle culturen die in Nederland wonen. De stichting Dunya nodigt auteurs uit om verder te gaan dan alleen schrijven. Zij ziet het als een uitdaging dichters te motiveren zich verder te ontwikkelen en van zich te laten zien en horen. Gedichten van de winnaars worden in een gezamenlijke bundel gepubliceerd. De presentatie van deze bundel vindt plaats tijdens het Western Union Dunya Festival van 26 mei 2002.

Stichting Dunya organiseert vaak literaire programma¹s en steun de realisatie van andere literair activiteiten in Rotterdam en daarbuiten. Informatie over deze activiteiten kunt u lezen op de Dunya site: www.dunya.nl. Hierin vindt u ook gedichten van de winnaars van de Dunya Poëzieprijs van de laatste jaren en gedichten die voorgedragen werden in verschillende Dunya programma¹s.

Meer informatie: Stichting Dunya, Juan Heinsohn Huala, tel. 010 ­ 233 09 10 E-mail: juan@dunya.nl

De Vrije Boekendagen 2002 in Rotterdam:
13 maart: Turks Poëzie Festival in het Dunya Wereldprogramma in het Prinses Theater, Schiedamseweg 19, Rotterdam;
13 tot 20 maart: Literaire Bezetting van de Centrale Gemeentelijke Bibliotheek Rotterdam;
20 maart: Centraal programma in het Bibliotheektheater: voordrachten en boekenmarkt;
22 maart: Presentatie van de winnaars van de 12de Dunya Poëzieprijs! 250 dichters uit 12 verschillende nationaliteiten dingen mee! 24 maart: Word!-Lounge: de literair jongeren programma in Rotterdam, ook in het Bibliotheektheater

De Vrije Boekendagen is een activiteit van Stichting Weerwoord, Bibliotheektheater, Stichting Dunya, Dutch Renaissance, het Cultureel Centrum De Badcuijp, de Iraanse Stichting voor Cultuur en Kennis en Stichting Papirus.

Met vriendelijke groet,
STICHTING DUNYA

Juan Heinsohn Huala

Stichting Dunya
William Boothlaan 4
3012 VJ Rotterdam
T. +31 10 233 09 10
F. +31 10 433 24 63
email: juan@dunya.nl
url: www.dunya.nl