Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 februari 2002

Beste Mensen,

Graag even aandacht voor de Hongaarse Gitaargod TIBOR TATRAI. Deze gitaar virtuoos heeft sinds de jaren zeventig een indrukwekkende reputatie opgebouwd binnen Oost-Europa. BB King noemde hem ooit de TB King van Hongarije. De voor Nederland nog onbekende grootheid komt met zijn nieuwe project BOOM BOOM BAND eind maart naar Nederland voor een kleine tour.

De debuut CD "Intergalactic Megahello" verkocht binnen een week vele duizenden stuks in Hongarije en het eerste grote optreden op het vermaarde Sziget Festival (37.000 bezoekers in 7 dagen) was een sensationele happening.

TOURDATA
22-3 DE KROEG - OLDENZAAL
23-3 IJSBREKER - LEUSDEN
24-3 PARK 3 - HARDERWIJK
27-3 MALOE MELO - AMSTERDAM
28-3 MELKWEG - AMSTERDAM
+ support act Marcel Scherpenzeel Band
30-3 TAVENU - WAALWIJK
+ support act Maxima the Band
31-3 DE KLEINE WINST - NEDERWEERT

4Tune
Looiersgracht 38
1016 VS Amsterdam
020-6240068
gerrie@4tune.nl

BOOM BOOM BAND
CD "Intergalactic Megahello"
Label: FERI MUSIC
Distributie Suburban

De carriere van Tibor Tatrai begon in de jaren 70 in Hongarije, waar de 17-jarige als benjamin werd opgenomen in de razend populaire jazz-rock formatie Syrius. Daarna begon hij zijn eigen formaties; het Tercs Quartett in '71, in '72 Juventus en in '73 formeerde hij de rockband Scorpio.

In '84 starte de Hongaarse dichter Hobo de Hobo Blues band met Tibor als muzikaal brein. Deze stadionvullende act heeft 15 jaar stand gehouden. De Tatrai Band was de volgende super-act waar Tibor nog steeds volle stadions mee trekt.

Daarnaast heeft Tibor het project Magyar Atom (uitsluitend Hendrix covers). Tibor speelde in UK en Nederland in '83 op de Hendrix Convention in Eaton met o.a. Noel Reading.
In '95 speelde Tibor met de Hobo Blues Band, Snowy White, The Hamsters en andere bekende gitaristen op de Jimmy Hendrix Memorial in Paradiso, Tivoli, Noorderlicht en Nighttown.

In '96 werd Tibor geridderd door de Hongaarse republiek voor zijn inzet voor de Hongaarse muziek.

In 1999 speelde hij in Budapest 2 maal als speciale gast van BB King die hem de naam TB King gaf. In het door de Nationale TV uitgezonden concert riep de King Of Blues: "In de US hebben we BB King maar in Hongarije hebben we TB King". Deze maand wordt een avondvullend Nationaal TV programma uitgezonden over Tibor. Een serie over succesvolle Hongaren (sporters, kunstenaars, etc). Met o.a. een live show die kortgeleden is opgenomen waarbij alle formaties (zover mogelijk) waar Tibor bij betrokken was op het podium verschenen.

Het nieuwe project BOOM BOOM BAND met de van origine Ierse zanger Jamie Winchester, laat weer een ander aspect zien. Frisse gitaarrock en catchy liedjes met kop en staart. De drummer Gergo Borlai begon als 15-jarige als professionele drummer en staat nog steeds bekend als een van de beste drummers van Hongarije. Szappanos Gyorgy werd in '99 door een vakjury uitverkozen tot beste bassist van Hongarije. Tamas Mohai, de andere gitarist van de band heeft de Emerson Award gewonnen. Kortom, een fraaie bezetting.