Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Utrecht, 18 maart 2002

Actie tegen WAO-plannen: vrijdag 22 maart in Den Haag

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) en de Landelijke Vereniging Arbeidsongeschikten (LVA) roepen iedereen op om actie te voeren tegen de nieuwe WAO-plannen. De Sociaal Economische Raad (SER) vergadert vrijdagochtend over het definitieve advies aan de politiek voor een herziening van de WAO. Die voorstellen mogen niet worden goedgekeurd. Voor aanvang van het overleg worden de leden van de SER belaagd met de standpunten van de belangenorganisaties.

De standpunten van de CG-Raad en de LVA zijn helder: de WAO-keuring moet individueel maatwerk blijven. Er moet dus geen lijst van ziektebeelden komen. Privatisering van de uitkeringen van gedeeltelijke arbeidsongeschikten zorgt ervoor dat werkgevers mensen met een handicap of chronische ziekte niet snel in dienst nemen. Het is en blijft een selectie aan de poort. Daarnaast zijn CG-Raad en LVA bang dat de verzekeraars mensen met een handicap of chronische ziekte gaan uitsluiten. Het huidige gedrag van de verzekeraars geeft hier alle aanleiding toe. Deze essentiële punten staan op pamfletten die worden verspreid voor het SER-gebouw. We moeten onze stem laten horen. De CG-Raad en LVA zijn tot nu toe geen enkele keer gevraagd naar hun visie voor de WAO-problematiek. Terwijl deze organisaties een groot aantal WAO'ers vertegenwoordigen.

Het is van groot belang dat we met velen aan de poorten van het SER-gebouw staan. Kom daarom vrijdag 9.00 uur naar het 'Meeting Point' van het Centraal Station in Den Haag. Vandaar uit vertrekken we naar het SER-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag. De actie duurt van 9.30 tot 10.30 uur.

We hopen u te zien!

---

Informatie over de actie is te verkrijgen bij de afdeling Communicatie en Ontwikkeling van de CG-Raad, (030) - 291 66 00 of met projectmedewerker WAO Rob van Asten (06) 268 74 013.
---