Ingezonden persbericht

Ruim Baan in Gelderland

dé schakel tussen werken en leren

GELDROP, 20020319 -- Voor alweer de vierde keer, vindt op 22, 23 en 24 maart aanstaande de beurs Ruim Baan in Gelderland, dé schakel tussen werken en leren plaats in de Americahal te Apeldoorn. Deze beurs heeft zich diep geworteld in Gelderland en is dé imagobeurs voor de regio.

Het werven van personeel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar voorheen nog geput kon worden uit een ruim aanbod op de arbeidsmarkt, moeten nu alle zeilen worden bijgezet om de juiste kandidaat binnen de onderneming te halen. Dit vergt meer inspanning en meer creativiteit van de functionarissen die zich met personeelswerving bezighouden. Het wordt steeds belangrijker het bedrijf te profileren als een organisatie waar iemand met plezier, trots en enthousiasme kan komen werken. Het Ruim Baan concept sluit naadloos aan op de eisen die de markt vandaag de dag stelt aan het werven van personeel. De beurs is al jarenlang een uitstekend podium om de organisatie te presenteren aan de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en voor exposanten dé gelegenheid gebleken om in direct contact te komen met bijvoorbeeld; schoolverlaters, switchers, herintreders, loopbaanbouwers, studenten en scholieren.

BREED CONCEPT
Ruim Baan vindt jaarlijks plaats in 10 grote steden in ons land, zoals Eindhoven, Breda, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Bosch, Den Haag en Goes. Door de ervaring die Organisatie Groep Zuid (OGZ) B.V. in de voorbije jaren heeft opgebouwd staat er een ijzersterke formule. 'Ruim Baan in Gelderland' richt zich op de brede arbeids- en onderwijsmarkt in de regio. Derhalve is dit concept zeer interessant voor organisaties in welke sector dan ook. Of men nu op zoek is naar doeners of een denker, hoog of iets lager opgeleiden, Ruim Baan trekt al jaren een zeer divers bezoekerspubliek en is juist daarom interessant voor organisaties in welke sector dan ook.

GEEN SAAIE BEURS MAAR AANGENAAM OM TE BEZOEKEN
Er is speciaal t.b.v. de beurs een Kies-techniekplein, een matching-cafe, een lezingenzaal, een jeugdzorggebouw en een carrièreplaza ingericht. Tevens zal er een heuse F-16 landen op "Ruim Baan". Dit is nog maar een greep uit de activiteiten die zullen plaatsvinden ten tijde van de beurs. Dus alle zintuigen worden geprikkeld, ruiken, zien, horen, voelen en mogelijk ook proeven tijdens Ruim Baan in gelderland.

KIES TECHNIEK / JEUGDZORG GELDERLAND / HOUT & MEUBILERINGSCOLLEGE

Men kan hier niet alleen terecht voor concrete banen of opleidingen ook worden er demonstraties gegeven uit de praktijk. Door deze speerpunten kan de bezoeker zich diepgaander laten informeren over een loopbaan in een bepaalde sector.

C@RIERREPL@Z@
De vijf grootste ICT-werkgevers uit Apeldoorn presenteren zich ook dit jaar weer gezamenlijk. Op een gezellige informele wijze worden de mogelijkheden met betrekking tot werken, leren maar ook het recreëren in de regio gepresenteerd. Daarnaast vind je op de carrièreplaza ontspannende activiteiten. Vorig jaar waren er beachvolleybal wedstrijden. Wat er dit jaar gaat plaatsvinden blijft een verassing.

F16 OP DE BEURSVLOER
'Tijdens de beurs 'Ruim Baan in Gelderland' biedt de stand van de Koninklijke Luchtmacht weer het nodige spektakel. De grootste aandachtstrekker is ongetwijfeld een echte F-16 die je van dichtbij kunt bekijken. Continu is een van de vliegers van de luchtmacht aanwezig om je ter plekke tekst en uitleg te geven. Het is een heel raar idee om deze krachtpatser hier gewoon aan te kunnen raken. Blinkend aluminium dat al de hele wereld over is geweest. Normaal zie je hem immers alleen maar overvliegen.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Holterman via telefoonnummer 040 297 94 94, of 06 22 99 78 51. Ook kunt u voor meer informatie de website www.ruimbaanin.nl bezoeken.



Ingezonden persbericht