Ingezonden persbericht

Balkenende bezoekt vaders op de Negen Maanden Beurs

CDA-lijsttrekker reikt 1000ste PaPakket uit

AMSTERDAM, 20020319 -- CDA-lijsstrekker Jan Peter Balkenende zal vrijdag aanstaande op de Negen Maanden Beurs in de Rai het 1000ste 'PaPakket' uitreiken. Het 'PaPakket' - een felicitatiekado voor mannen die vader worden - is twee maanden geleden met veel succes op de markt gebracht door de makers van de website IkVader.nl.

De NegenMaandenBeurs - meer dan 100.000 bezoekers - is de grootste consumentenbeurs van Nederland met 'alles over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters.' De beurs wordt gehouden van woensdag 20 maart tot en met zondag 24 maart in het Hollandcomplex. IkVader.nl neemt voor de tweede keer deel aan deze beurs.Vorig jaar maakten de 'IkVaders' een spraakmakend debuut: voor het eerst in de historie van de Rai stonden vaders met eigen stand op de Negen Maanden Beurs.

Ook dit jaar zullen de IkVader.nl opvallend aanwezig zijn. "Vorig jaar hadden we de beschikking over een veredelde bezemkast, dit jaar hebben we liefst vijftig vierkante meter beursvloer 'veroverd!'" zegt Henk Hanssen, oprichter van IkVader.nl. "Met deze ruimte kunnen we ook laten zien waar we voor staan. Op de man gerichte informatie over zwangerschap, geboorte en opvoeding." De uitgangspunten van IkVader.nl zijn vertaald naar een stand die op de Negen Maanden Beurs volledig uit de toon valt. In een wereld van rose en mintgroene pasteltinten doemt ineens een heuse bouwsteiger op. In deze omgeving van staal, ongeverfd hout en beton, staan in felle kleur geschilderde meubels, een deejay en Chesterfield-fauteuils. "Onze stand is een lounge waar vaders even kunnen uitblazen met een biertje of een espresso," vertelt Hanssen. "En er zijn ook loopbaanadviseurs aanwezig die (aanstaande) vaders adviseren over manieren waarop zij werk en zorgtaken kunnen gaan combineren." Opvallend aanwezig in de stand is de Haagse deejay DanceDad alias Sanne Brasser. Sanne, vaste medewerker van IkVader.nl, lanceert tijdens de beurs zijn cd Pappa Lounge 1, 'muziek voor de man die vader wordt.'

Hoogtepunt van de beursgang vormt het bezoek van Jan Peter Balkenende aan de stand. Hanssen: "Een paar weken geleden hield Balkenende een lezing over de 'fundamenten van de Nederlandse samenleving.' Hij zei daarin onder meer: 'Een echte vent durft pappa te zijn.' Was dit verkiezingsretoriek of een gemeend pleidooi voor zorgzaam vaderschap? En: hoe kan de politiek de voorwaarden scheppen om mannen in staat te stellen pappa te zijn? We hebben Balkenende uitgenodigd een symbolische daad onder zijn woorden te zetten door het 1000ste PaPakket uit te reiken. We zijn heel verheugd dat hij op ons verzoek is ingegaan."

Aansluitend vindt er in de stand een forumdiscussie plaats over de rol van de moderne vader. Het thema luidt: 'Durft een echte vent pappa te zijn?' Deelnemers zijn naast Jan Peter Balkenende, Pauline Remmers, hoofdredactrice van Wij Jonge Ouders en Henk Hanssen, oprichter IkVader.nl.

Alle activiteiten in en om de stand zijn 'live' via een webcam te volgen op de homepage van de vadersite.

De stand van IkVader.nl is te vinden in Hal 10; standnummer 112 (tegenover de kinderopvang). Openingstijden van de beurs: woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 22 van 11.00 tot 22.00 Zaterdag 23, zondag 24: van 11.00 tot 18.00