Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-03-2002 2e persbericht 21 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagmiddag rond 14.40 uur is een 32-jarige man uit Breda door een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar zag tijdens het winkelen op de Tongelrestraat dat de verdachte een portemonnee uit de winkelwagen van een 77-jarige vrouw uit Eind-hoven wegnam. De 32-jarige man liep daarna snel weg richting Rietvinkstraat. De Eindhove-naar rende verdachte achterna. Hij trof de verdachte bij een auto op de Rietvinkstraat aan. De verdachte is overgedragen en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte met vals paspoort aangehouden Donderdagmiddag om 15.15 uur is in het belastingkantoor op het Stationsplein een 29-jarige vrouw uit Boxmeer aangehouden. Zij probeerde met een vals paspoort een sofi-nummer aan te vragen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is op de Sterrenlaan een snelheidscontrole gehouden. 1283 voertuigen zijn gecontroleerd. 74 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Deurne: Dodelijk ongeval
Donderdagmorgen rond 4.05 uur is bij een eenzijdig ongeval op de Snoertsebaan de 28-jarige Peggy Manders uit Milheeze om het leven gekomen. Zij raakte daar door onbekende oorzaak van de weg, botste tegen een boom en belandde met haar auto in het weiland. De auto vloog in brand. Een passerende vrachtwagenbestuurder die de auto in brand zag staan, waarschuwde de politie. De brandweer bluste de brand. In de auto werd het slachtoffer verbrand aangetroffen.

Budel: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 7.45 en 12.30 uur is op de Midbuulweg een snelheidscontrole gehouden. 998 voertuigen zijn gecontroleerd. 259 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u

Valkenswaard: Achtervolging in grensstreek
Donderdag om 11.50 uur hebben politieagenten van de Belgische Federale Politie enkele schoten gelost op een auto, waarvan de bestuurder op hen inreed. De politieagenten surveil-leerden vanuit het Belgische Achel langs de grensstreek. Op de Kluizerdijk in Valkenswaard zagen zij een Belgische auto staan. Bij controle van het kenteken bleek dat dit een auto was die werd gebruikt door een internationaal gesignaleerde crimineel uit België. De Belgische politie waarschuwde de Nederlandse politie. De man kreeg in de gaten dat er politie in zijn nabijheid was. Hij startte zijn auto en reed recht op Belgische agenten in. Een agent schoot op de auto van de man. Desondanks kon de man aan de politie ontkomen. Via Budel wist hij aan de politie te ontkomen. Rond 13.00 uur werd in Mol (B) de auto van de man leeg aange-troffen. De Belgische politie heeft het onderzoek naar de verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voortgezet.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag is op de Europalaan een snelheidscontrole gehouden. 23 automobilisten kregen een proces-verbaal. Zij reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur. Twee bromfietsers die harder reden dan 30 km/u, kregen een bon.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 23.15 en donderdagmorgen 11.15 uur is ingebroken in een bedrijf op de Dorpstraat. Het is onbekend hoe men het pand binnen kwam. Uit het pand is ruim 800 euro gestolen.

Maarheeze: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Dissel een blauwe personenauto, Opel Corsa, kenteken JX-LS-98, gestolen.