Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-03-2002 3e persbericht 21 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Controle overlast
Politiemensen van Eindhoven-Centrum hebben donderdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur in burger gecontroleerd op overlast van drugsgebruikers en dealers in de binnenstad. Op het Stationsplein werden een 31-jarige Eindhovenaar en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zaten in de auto van de 31-jarige Eindhovenaar. Daarin lag ook een cachet heroïne en een ploertendoder. Beiden zijn aangehouden en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn zij in vrijheid gesteld. Op de Stationsweg zijn een 54-jarige en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden waren in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Na het opmaken van een proces-verbaal konden de verdachten het bureau verlaten. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was zonder pasje in de zwerversopvangplaats (zwop) aan de Stationsweg. Hij bleek ook een vlindermes bij zich te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In de zwop zat ook een 30-jarige Algerijn die illegaal in Nederland is. Hij is aangehouden en overgegeven aan het bureau Vreemdelingen.

Eindhoven: Veel bonnen bij roodlicht werkzaamheden Donderdagmiddag zijn 62 bekeuringen uitgeschreven op de kruising Schootsestraat Kastanjelaan Cederlaan. In verband met werkzaamheden staat daar een tijdelijk verkeerslicht. Er is slechts 1 rijbaan beschikbaar, zodat het verkeerslicht regelt welke richting mag rijden. Doordat automobilisten het rode licht negeren ontstaan er gevaarlijke situaties, met name voor de wegwerkers. De wegwerkzaamheden en de tijdelijke verkeerslichten worden op tijd met borden aangekondigd.

Eindhoven: Vrouw beroofd
Op de Generaal van Heutzlaan is donderdag rond 10.00 uur een 24-jarige Eindhovense vrouw beroofd. Zij liep op de Generaal van Heutszlaan toen twee jongens op een scooter kwamen aanrijden. Een van hen bedreigde de vrouw met een mes en pakte haar gouden halsketting, de gsm, en portemonnee met 150,= af. De vrouw kreeg een duw waardoor ze viel. Hierna reden de twee daders weg in de richting van de Generaal Marshallweg.

Eindhoven: Grote bromfietscontrole in Woensel
De politie van Woensel Noord en Woensel Zuid heeft donderdagmiddag en avond op verschillende plaatsen een brom- en snorfietscontrole gehouden. Er werd door veertien politiemensen, waaronder vijf motorrijders, gecontroleerd op de Kruisstraat, Meteoorstraat, Maconhof en Boschdijk. Er zijn 78 processen-verbaal opgemaakt. Een verdeling: 39 voor te hoog vermogen, 7 voor het niet (juist) dragen van een helm,
1 geen verzekering, 3 niet volgen fietspad of rijbaan, 5 negeren rood licht, 1 geen achterlicht, 18 geen certificaat, of niet kunnen tonen,
1 berijder nog geen 16 jaar oud, 2 verkeerde geel of oranje vlak en 1 rijden in een gesloten verklaring. De politie nam twee bromfietsen mee voor nader onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Wal is donderdag om 19.45 uur een 35-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 0,6 promille. Zijn rijbewijs was al bij een eerdere overtreding ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vier verdachten winkeldiefstal aangehouden In de binnenstad van Helmond zijn donderdag om 18.05 en 18.10 uur vier verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Even daarvoor kwam vanuit een kledingzaak aan de Veestraat dat een man en een vrouw enkele t-shirts hadden gestolen. Ze waren daarna een eettent aan de Molenstraat ingegaan. Toen de politie bij de horecazaak aankwam verliet een man met twee tassen de zaak. Binnen waren nog twee vrouwen en een man en vlakbij hen stonden twee tassen met allerlei goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De man met de twee tassen kon op de Kasteel Traverse achterhaald worden. In de tassen zaten ook gestolen spullen en beveiligingslabels. De vier personen, tweevrouwen van 28 en 22 jaar oud en twee mannen van 27 en onbekende leeftijd, zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De vier verdachten zijn van Mongoolse afkomst. De goederen zijn in beslag genomen. In de tassen zaten zes videofilms, 38 flesjes parfum, vier leren jasjes, vijf t-shirts, 1 broek, drie paar sportschoenen, drie toilettassen, vier truien, een muts, zes zilveren koffielepels, twee zilveren messen en negentien weavers (beveiligingslabels).

Helmond: Man aangehouden na verduistering gsm
Op de Markt is donderdag om 20.15 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. Hij had eerder op de avond de gsm van een 20-jarige plaatsgenoot verduisterd. De twee Helmonders, die elkaar kennen, waren elkaar op de Deltaweg tegengekomen. De 27-jarige man vroeg aan de ander of hij even mocht bellen. Dat mocht hij. Hij gaf de telefoon niet meer terug, ook niet na aandringen van de eigenaar. De eigenaar kreeg zelfs een klap in het gezicht. Hij deed aangifte en de politie zag de verdachte later op de Helmondse kermis lopen. Hij werd aangehouden en hij ging de cel in. De gsm is bij de eigenaar terug.

Aarle-Rixtel: Diefstal auto
Vanaf de Spechtstraat is tussen woensdag 21.15 en donderdag 16.00 uur een gele BMW met het kenteken SH-BN-44 gestolen.