Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-03-2002 Mediaberichten 21 maart 14.00 uur

Roermond Dronken bestuurder aangehouden

ROERMOND - De politie heeft afgelopen nacht een 32-jarige inwoner van Roermond aangehouden voor rijden onder invloed. Vervolgens weigerde de man elke medewerking aan een onderzoek naar zijn rijden onder invloed en voorgeleiding. Een patrouille zag de man omstreeks 02.05 uur op de Hendriklaan rijden en wilde hem aan een controle onderwerpen. Voordat een stopteken gegeven kon worden parkeerde de man zijn wagen en stapte uit. Hij werkte mee aan een blaastest, die positief bleek maar protesteerde agressief tegen zijn overbrenging naar het politiebureau. Bij zijn voorgeleiding schold hij de agenten uit en beledigde hen. Na zijn weigering een ademanalyse te ondergaan, werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem proces-verbaal opgemaakt, waarna de man weigerde naar huis te gaan. Na een vordering het bureau te verlaten en op het moment dat agenten hem wilden buitenzetten, vertrok hij al scheldend.

Blerick Bedreiging

BLERICK Een 17-jarige in Blerick wonende jongen werd woensdagavond door drie jongens overmeesterd en vastgehouden omdat de Blerickenaar hen met een mes zou hebben bedreigd. De politie kreeg omstreeks 20.45 uur de melding dat enkele jongens iemand vasthielden om te voorkomen dat hij zou vluchten. De vastgehouden verdachte was zittend achterop een scooter langs de drie jongens gereden en liet daarbij een stiletto zien. De 19- en 15-jarigen uit Baarlo voelden zich hierdoor bedreigd en achtervolgden de scooter. Op het fietspad van de Baarlosestraat werd deze klemgereden en de duopassagier overmeesterd. De politie heeft de 17-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij werd gehoord. Het mes is in beslag genomen en zal worden vernietigd. In overleg met justitie wordt deze bedreiging door middel van snelrecht afgehandeld.
Venlo Automobilist aangehouden

VENLO Een 36-jarige inwoner van Dusseldorf is woensdagmiddag aangehouden omdat hij met een gestolen auto op een parkeerwachter was ingereden. Het 57-jarige slachtoffer liep letsel op aan zijn voet. In hun ronde op de Spoorstraat troffen twee parkeerwachters een Mercedes personenauto met Duits kenteken aan die bleek te zijn gestolen. De bestuurder van de auto wilde wegrijden, ondanks dat hij door de twee ambtenaren was aangehouden. Een van beide mannen ging voor de auto staan, maar de bestuurder reed tegen hem aan en over de voet van het slachtoffer. Agenten hielden de automobilist aan en hij werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Na contact met de eigenaar van de auto bleek de verdachte de auto in september te hebben gehuurd en nooit terug gebracht. Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek de aangehouden man gesignaleerd te staan voor de sociale recherche van Breda en nog openstaande boetes te hebben voor een bedrag van 750,00.