Ingezonden persbericht

J C Baak Prijs

DEN HAAG, 20020322 -- Op 22 maart 2002 is in het Vredespaleis te Den Haag door prof. mr. P.H. Kooijmans, rechter in het Internationaal Gerechtshof en voorzitter van de Mr. J.C. Baak Stichting, de prestigieuze drie-jaarlijkse Mr. J.C. Baak Prijs uitgereikt aan Mr. A.K. Meijknecht voor haar boek Towards International Personality: the Position of Minorities and Indigenous Peoples in International Law, en aan mevrouw Mr. L. Zegveld voor haar boek Armed Opposition Groups in International Law: The Quest for Accountability.

De Mr J.C. Baak Prijs wordt toegekend aan een wetenschappelijke publikatie die problemen behandelt die een vreedzaam naast elkaar leven der volkeren verhinderen en hiervoor een oplossing tracht te vinden.

Mevrouw Meijknecht promoveerde op haar boek aan de Katholieke Universiteit Brabant, waar zij thans werkzaam is bij de vakgroep Europees en Internationaal Publiekrecht. Mevrouw Zegveld promoveerde op haar boek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is thans werkzaam als advocaat te Amsterdam.



Ingezonden persbericht