Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.40 uur

Ongeval tussen auto en fiets

UTRECHT Rond 15.30 uur donderdagmiddag vond er op de Hartingstraat een aanrijding plaats tussen een 29-jarige automobilist uit Dordrecht en een 9-jarige fietser uit Utrecht.

De automobilist reed over de Henriëtte Roland Holststraat in de richting van de Catharijnesingel. Hij liet een bromfietser oversteken maar zag daarbij een 9-jarige fietser die erachter reed over het hoofd. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser had last van zijn knie en zou naar de huisarts gaan.

Man bedreigd met mes

UTRECHT Omstreeks 05.35 uur donderdagmorgen werd een 20-jarige man uit Rotterdam in de stationshal aangesproken door een 25-jarige man uit Utrecht. In zijn hand hield de Utrechter een aardappelschilmesje vast en wilde de Rotterdammer een fiets verkopen. De Rotterdammer liep door en meldde dit voorval aan de politie die meteen op zoek ging. De verdachte werd op de Stationstraverse aangetroffen. Hij had het genoemde mesje bij zich; dat werd inbeslaggenomen. De fiets had hij niet meer bij zich. De verdachte is voor verhoor ingesloten en later met een dagvaarding heengezonden.

Bromfietser verzet zich

UTRECHT Rond 16.30 uur donderdagmiddag wilde politieagenten een 13-jarige jongen die zonder helm op een bromfiets reed, controleren. De jongen uit Utrecht probeerde weg te rijden, maar kon op de Gangesdreef staande gehouden worden. De jongen wilde niet meewerken aan de controle en maakte aanstalte om met zijn bromfiets aan de hand weg te lopen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongen kreeg processen-verbaal voor het rijden op een bromfiets beneden de leeftijdsgrens van 16 jaar en voor het niet verzekerd hebben van de bromfiets.

Jaren onverzekerd

UTRECHT Rond 00.40 uur vrijdagmorgen zagen politieagenten een 20-jarige man uit Nieuwegein met hoge snelheid over de Overste den Oudenlaan rijden. Hierop hebben zij de man staande gehouden. Uit de controle bleek dat het voertuig sinds 1996 niet meer verzekerd was. De auto is weggesleept. De man kreeg proces-verbaal voor het onverzekerd rijden.

Dronken mannen zorgen voor overlast
UTRECHT Rond 05.20 uur vrijdagmorgen zagen surveillerende agenten op het Janskerkhof een 22-jarige man uit Utrecht op straat plassen. Hiervoor kreeg de man een proces-verbaal.

Terwijl de agenten de bon uitschreven, ging een vriend van de Utrechter, een 21-jarige man uit Utrecht zich ermee bemoeien. Hierop is de man gevorderd weg te gaan. Daaraan voldeed hij niet. Ook niet nadat de agenten hem een aantal maal vorderden. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 21-jarige man kreeg proces-verbaal voor het niet voldoen aan de vordering.