Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.40 uur

Beroving

NIEUWEGEIN Op donderdag 21 maart werd door een 19-jarige inwoner van Nieuwegein aangifte gedaan van beroving. De beroving vond plaats op woensdag 20 maart tussen 23.30 uur en 23.55 uur op de Passage. Het slachtoffer liep in de buurt van het tramstation toen hij door twee onbekende mannen werd bedreigd met een mes. Onder bedreiging van het mes werd het slachtoffer gedwongen zijn telefoon af te geven. De daders gingen er hierna in onbekende richting vandoor.

De daders waren 20 tot 22 jaar oud. En van de daders had een tenger postuur en droeg een driekwart lange zwart lederen jas. De andere dader had een gezet tot dik postuur en droeg een zwart wollen trui en een zwarte broek. Tevens had deze dader een zwarte wollen muts op het hoofd.

De politie verzoekt getuigen van de beroving om zich te melden bij de politie van district Lekstroom in Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed achter het stuur

NIEUWEGEIN Op donderdag 21 maart zagen agenten omstreeks 09.55 uur een personenauto over de Zuidstedeweg rijden, die flink beschadigd was. De agenten vroegen gegevens op van het voertuig en daaruit bleek dat het voertuig niet verzekerd was en niet gekeurd. De bestuurder werd gecontroleerd en bleek alcohol gedronken te hebben. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden en uit de ademanalyse aan het politiebureau bleek hij 1,2 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN Op donderdag 21 maart werden door de politie verkeerscontroles gehouden op de Structuurbaan en de Sluyterslaan. De controles werden tijdens de middag gehouden. Er werden 33 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel; 18 bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid en 2 bestuurders voor het niet dragen van een helm.

Onder invloed achter het stuur

HOUTEN Op vrijdag 22 maart, omstreeks 01.15 uur zagen agenten een automobilist over de Rondweg rijden met wisselende snelheid. De bestuurder reed dan weer langzaam en dan weer hard zonder enige reden en slingerde daarbij. De bestuurder werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. De verdachte, een 39-jarige inwoner van Houten, werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek de verdachte 1,1 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een transactievoorstel mee.

VIANEN Op vrijdag 22 maart, omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Vijfheerenlanden. Een bestuurder van een personenauto had mogelijk onder invloed een aanrijding veroorzaakt en was daarna weggereden. Op de Vijfheerenlanden trof de politie de bedoelde auto met daarin een bestuurster aan. De verdachte, een 29-jarige inwoonster van Vianen, werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek bij de ademanalyse dat zij 1,8 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Na onderzoek bleek de verdachte met haar auto tegen een geparkeerd voertuig te zijn gereden. Ook voor het doorrijden na aanrijding werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Snelkraak
NIEUWEGEIN Op vrijdag 22 maart, omstreeks 03.50 uur werd de politie voor een alarmmelding gestuurd naar City Plaza. Bij aankomst bleek van een winkel de voorpui te zijn vernield door middel van een personenauto. Deze auto bleek te zijn gestolen. Uit de winkel werd elektronische apparatuur weggenomen. De dader(s) bleken na aankomst van de politie al weg te zijn in onbekende richting.