Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 22-3-02.

Jonge autodieven.
Een onderzoek naar de daders van een onlangs in Ede gestolen auto werd gisteren succesvol afgerond. Het voertuig werd op zaterdag 16 maart vanaf de Lobelialaan te Ede gestolen. De dieven hadden weinig moeite om met de auto weg te komen daar de autosleutels uit het slot van de kofferbak staken. Toen anderdaags, zondagmiddag, een melding kwam dat een auto tegen een op de Lunenburg geplaatste betonnen bloembak was gereden en direct daarop de inzittenden hardlopend er vandoor waren gegaan, bleek het om een en dezelfde auto te gaan. Door de botsing tegen de bloembak was de auto zo goed als total loss geraakt. Na een onderzoek door de politie bleek een groep van zes jeugdige jongens in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar uit Ede verantwoordelijk gesteld kon worden voor de diefstal en de uiteindelijke vernieling van het voertuig. Toen een van hen de betreffende auto op de Lobelialaan zag staan met de autosleutels nog in de kofferbak gestoken, waarschuwde hij twee mededaders, die de sleutels uit de auto meenamen. Omdat men zelf geen auto kon rijden werden nog eens twee anderen erbij gehaald, die wel de stuurkunst machtig waren. De auto werd vervolgens meegenomen en na gebruik geplaatst in een straat in Veldhuizen. Toen men anderdaags, na met de auto rond gereden te hebben, deze op de Lunenburg wilde parkeren werd deze total loss gereden tegen eerder genoemde plantenbak. Alle knapen die eerder deze week werden aangehouden en in verzekering werden gesteld hebben inmiddels hun aandeel bekend.

Greep in kassa.
Gisterenmorgen werd een 56 jarige vrouw uit Utrecht aangehouden, die een greep in de kassa van een winkel op de Wiek had gedaan. Daarbij maakte zij 50 Euro buit. De oplettende winkelier kon voorkomen dat de vrouw ongezien de winkel kon verlaten. Omdat bleek dat de vrouw niet eerder voor een dergelijk feit met de politie of justitie in aanraking was geweest kwam zij er dit keer vanaf met een boete van 130 Euro.

Lastige man uit ziekenhuis verwijderd.
Gisterenmorgen heeft de politie een dronken 45 jarige man, zonder vast woonadres uit het ziekenhuis gezet. De man die op de vroege ochtend al een halve fles Bokma achter de kiezen had, wilde op verzoek niet uit de hal van het ziekenhuis vetrekken. De politie hielp een handje en nam de man ter ontnuchtering mee.

Ook in een school op de Bovenbuurtweg heeft de politie die ochtend een lastig persoon moeten verwijderen. De man, een 18 jarige uit Wageningen was ongezien de school binnen gelopen. Toen hem door een 57 jarige leerkracht hem de verdere toegang werd ontzegd werd de leerkracht door de indringer fors tot bloedens toe in de arm gebeten. De man is in verzekering gesteld.

Alcohol.
Een 30 jarige man uit Lunteren bleek gisterenavond behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Toen hij die avond rijdende in een auto op de Postweg te Lunteren werd gecontroleerd, wees de later gehouden ademanalyse uit dat hij 1040 ugl alcohol, overeenkomende met bijna 2,5 pro mille, in zijn bloed te had. Verder bleek de man onverzekerd rond te rijden en helemaal geen rijbewijs te hebben. Hij raakte zijn auto kwijt.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286