Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 22-03-2002
Vrijdagochtend 22 maart 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Doorgereden na veroorzaken letsel

EMMEN Woensdagmiddag is op de Ermerweg een 14-jarig meisje uit Odoornerveen aangereden door een onbekende fietser, die zich daarna uit de voeten maakte. De politie zoekt getuigen van dit ongeval.

Het meisje stond omstreeks 14.30 uur bij het Oranjekanaal te wachten om de weg over te kunnen steken. Langs het Oranjekanaal kwam een fietser die werd getrokken door een scooter achterop rijden met vrij hoge snelheid. De fietser liet de scooter los, maar knalde achter op de fiets van het meisje. Ze kwam daarbij te vallen en liep kneuzingen aan de rug op. Haar fiets werd flink beschadigd.

De fietser riep "Sorry" en ging er vandoor.

Getuigen van dit voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Emmen-Zuid.

Ongeval op A32 met alcohol

MEPPEL Donderdagavond omstreeks 21.00 uur reed een 49-jarige man uit Wychen over de A32, waar hij, komend uit de richting Heerenveen, een andere auto inhaalde. Meteen na het inhalen ging hij naar rechts en botste tegen een daarvoor rijdende auto. Beide autos raakten beschadigd en moesten worden afgesleept. De bestuurder uit Wychen bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 240, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

Met ontzegging en alcohol op in gestolen auto

BEILEN Donderdagnacht tegen 0.30 uur controleerde de politie een 40-jarige automobilist uit Enschede op de Brunstingerstraat. Bij hem in de auto zat een 50-jarige man uit Zwolle. De bestuurder bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 420, en ook kwam aan het licht dat hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Wat nog meer aan het licht kwam, was dat het nummerbord op de auto bij een heel andere auto hoorde. De politie ging direct terug naar de auto, waar de inzittende op zijn maat zou blijven wachten. Niet dus. Deze was met de auto weggereden. Na een speurtocht in de omgeving werd hij met de auto aangetroffen, en werd aangehouden. Na een onderzoek bleek de auto in Emmeloord te zijn gestolen. De kentekenplaten waren van een in Assen geparkeerde auto gestolen. Beide mannen zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcomobilisten

NOORD SLEEN Donderdagnacht omstreeks 0.45 uur reed een 50-jarige man uit deze plaats over de Waterkampenweg, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 250. Dit leverde hem een boete op van 190 Euro.

COEVORDEN Donderdagnacht rond 4.00 uur reed een 43-jarige man uit Laar (D) over de Rondweg, onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij 485. Daarvoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. Ook had hij nog een boete openstaan. Zijn auto moest hij daarom achter het bureau laten staan. Als de boete is betaald, krijgt de man zijn auto weer mee.

Woninginbreker opgepakt

ZUIDLAREN Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een inbraak was gepleegd in een woning aan de Kerkbrink. De bewoner had de inbreker in zijn woning aangetroffen, en kon het signalement doorgeven. De inbreker was gevlucht op de fiets. Korte tijd later zagen agenten een man die aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden. De melder van de inbraak herkende de aangehouden verdachte als de inbreker. Deze werd vervolgens voor een nader onderzoek ingesloten. Hij bleek niets te hebben gestolen. De man, een 34-jarige Groninger, werd na verhoor vervolgens weer heengezonden.

Winkeldief opgepakt

EMMEN Donderdagavond tegen 18.45 uur is een 24-jarige man uit Musselkanaal betrapt bij de diefstal van een broek in een zaak aan het Mondriaanplein. Hij bleek nog een gevangenisstraf tegoed te hebben van vijf weken, waar hij direct mee kon beginnen.

Man in been gestoken

EMMEN Donderdagmiddag tegen 16.00 uur is een 31-jarige man, zonder vast adres in Nederland, op de Traverse met een mes in zijn been gestoken dor een onbekende man. De twee hadden het om onduidelijke redenen met elkaar aan de stok gekregen, met een steekwond als gevolg. Ambulancepersoneel heeft zich de gewonde even meegenomen naar het ziekenhuis, waar hij is behandeld.