Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 22 maart 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Appingedam: fietstassen / tassenrover aangehouden; informatie gevraagd De politie heeft woensdag op de Solwerderstraat in Appingedam een 36-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van de diefstal van een tas uit een fietstas enkele dagen eerder in dezelfde straat. De diefstal werd toen gezien door getuigen en de eigenaresse van de tas pakte haar tas weer terug. Op basis van het opgegeven signalement kon de man woensdag worden aangehouden. De politie heeft het sterke vermoeden, en meerdere aangiften van diefstallen uit fietstassen bevestigen dit vermoeden, dat de man zich vaker aan dit soort misdrijven heeft schuldig gemaakt. In het belang van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met mensen die de man vaker hebben gezien onder verdachte omstandigheden. Het signalement van de man luidt: licht getinte gelaatskleur, zwart haar in een staartje, normaal postuur, gekleed in donkere kleding en met een zwarte pet. Het vermoeden bestaat dat de man in ieder geval actief geweest is in Appingedam, Delfzijl, Uithuizen en in de maand december 2001 in Hoogezand. De politie van Delfzijl, die belast is met het onderzoek, ontvangst eventuele inlichtingen graag via het telefoonnummer 0900 8844.

Stadskanaal: fietser gewond bij botsing
Een 32-jarige fietser uit Stadskanaal is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Poststraat in zijn woonplaats werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 65-jarige plaatsgenoot. De man stak plotseling vanaf het fietspad de weg over waardoor de automobilist niet meer kon remmen. De fietser is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Muntendam: fietser gewond bij aanrijding
Een 43-jarige fietser uit Veendam is donderdagmorgen gewond geraakt toen hij op de kruising Burgemeester Venemastraat met de Burgemeester Nautastraat in Muntendam werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Muntendam. De automobilist verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn racefiets waar hij op reed werd volledig vernield.

Groningen: man (28) bestolen van geld
Een 28-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht op de Laan door twee nog onbekende mannen bestolen van zijn geld. Hij liep over de Laan toen een van de mannen tegen hem aanliep en geld eiste. De andere man trok een mes om de eis kracht bij te zetten. De Stadjer gaf een bedrag van enkele tientallen euros af waarop beide mannen verdwenen. Een onderzoek is door de politie ingesteld.

Groningen: gepakt voor rijden onder invloed
Op de Griffeweg werd donderdagnacht een 30-jarige automobilist uit Den Haag gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.3 en moest zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij een dagvaarding mee. Dezelfde nacht viel een 30-jarige automobilist uit Emmen op omdat hij slingerend over de A28 bij Groningen reed. Hij werd gecontroleerd op de Julianaweg en blies een promillage van 1.7. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: automobilist slipt tegen paal
Een 27-jarige automobilist uit Tolbert slipte vrijdagochtend op de brug bij de Hofstede de Grootkade en reed tegen een paal aan. Zijn auto liep forse schade op. Hij moest blazen op de ademtester en scoorde een promillage van 0.65. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Driebondsweg werd donderdagmiddag op snelheid gecontroleerd. 21 voertuigen reden sneller als de limiet van 80 km per uur. De snelste reed 110 km per uur. Met de lasergun werd gecontroleerd op de Bakboordswal waar een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt. Hier werden 19 automobilisten beboet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).