Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 22-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-2041 1180

Man valt van trap
BIDDINGHUIZEN Een man uit Zwolle is donderdag op het terrein van Six Flags, licht gewond geraakt. De man was bezig met schilderwerkzaamheden en stond op de ladder. Hij miste toen een trede en viel naar beneden. Tijdens zijn val greep hij naar de ladder, die vervolgens boven op hem viel. De Zwollenaar die wel vaker met zijn zwager meegaat om te helpen, is inmiddels met de VUT. Hij werd met een hoofdwond vervoerd naar de Isala Kliniek locatie Sophia in Zwolle.

Opvallende scooter gestolen
ALMERE Uit een schuur aan de Eindhovensestraat in Almere is in de nacht van woensdag op donderdag een opvallende scooter gestolen. De 20-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. Het gaat om een Aprilla scooter, die er uitziet als een racemotor en voorzien is van het nummer 31. Volgens de eigenaar rijden van hetzelfde type er maar drie rond in Almere.

Schedels gevonden
LELYSTAD Aan de Voorstraat in Lelystad zijn gisteren drie schedels aangetroffen. De schedels zijn gevonden door een 31-jarige man uit Lelystad. Hij had een doos met daarin de drie schedels woensdagnacht aangetroffen in de containers bij de Boswijk. De technische recherche heeft inmiddels vastgesteld dat het gaat om oude schedels, die minimaal tien jaar oud zijn. De herkomst is niet bekend.

Inbraak in school
ALMERE Aan het Walt Disneyplantsoen in Almere is woensdagnacht ingebroken in een school. Ontvreemd werden een draadloze telefoon en een notebook. De daders zijn binnengekomen door een bovenraampje van de gymzaal te vernielen.

Bromfietsers bekeurd
ALMERE - De politie heeft donderdag toezicht gehouden in het centrum van Almere. In het bijzonder ging het daarbij om de Bottelaarspassage, waarbij brommers werden gecontroleerd. Er werd in totaal vijftien keer een bekeuring uitgedeeld, onder meer voor het niet rijden op de juiste rijbaan, onverzekerd rondrijden en het niet dragen van een helm. Ook werd een jongen van veertien jaar aangehouden, die op een brommer reed.

Betonblok op weg
ZEEWOLDE Een betonblok op de Sternweg in Zeewolde heeft gisteren voor wat overlast gezorgd. Een 25-jarige bestuurder uit Harderwijk verklaarde dat hij niet gezien had dat hij tot twee keer toe tegen het verkeer inreed. Vervolgens was hij daardoor tegen een betonblok gebotst. Hij kwam vanuit de richting Zeewolde. Zijn voertuig raakte beschadigd en moest worden afgevoerd.