Gemeente Vianen

Platform Vianen vindt aandachtig gehoor bij PvdA ............

Informatiepoging slaagt niet

Na de grote overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen koos Platform Vianen als grootste partij voor een informateur om de onderhandelingen over een nieuw college van burgemeester en wethouders op de rit te zetten. Helaas moest het Platform na een eerste inventarisatie constateren dat de informateur er niet in was geslaagd om het vertrouwen van verschillende andere partijen te winnen. De rapportage van de informateur werd als onvolledig ervaren en deed ook geen recht aan hetgeen met sommige partijen was afgesproken.

Daarom heeft het Platform Vianen de regie over een collegevorming weer in eigen hand genomen en werd er op dinsdag 19 maart een openbaar debat georganiseerd om standpunten en zienswijzen te inventariseren. Tijdens dit debat werden er verschillende mogelijkheden geopperd waarbij Platform Vianen een voorkeur aangaf voor een coalitie met Lokaal Alert en het CDA.
Zowel CDA als PvdA staken niet onder stoelen of banken dat hun voorkeur uitgaat naar een coalitie tussen Platform Vianen, CDA en PvdA.
De kleinere religieuze partijen SGP en ChristenUnie bleken niet bereid te zijn deel te nemen in welke coalitie dan ook.

Het debat werd door het Platform Vianen afgesloten met de mededeling dat deze groepering op korte termijn de beoogde coalitiepartners zal uitnodigen voor een overleg waarin wordt bekeken of er een basis gevonden kan worden voor samenwerking.