Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.30 uur

Snelheidscontroles

VEENENDAAL Op de Dragonderweg werd donderdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier is een snelheid toegestaan van 50 km/u. Zeven automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Tevens vonden er donderdagochtend op de Tinneweide en de Parallelweg snelheidscontroles plaats tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Op de Tinneweide werd één automobilist bekeurd. Over de Parallelweg reed een bromfiets met een snelheid van 48 km/u en zonder gele plaat. Tegen hem werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Op de Wageningselaan werd donderdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen zeven automobilisten een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u.

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur werd donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Groeneveldselaan en de Dragonderweg. Geen van de automobilisten reed te hard.

DOORN Donderdagochtend werd er binnen de bebouwde kom op de Amersfoortseweg tussen 10.00 uur en 10.50 uur op snelheid gecontroleerd. 351 Voertuigen werden gecontroleerd. 24 Automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Tevens vond er donderdagmiddag op de Dorpsstraat tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaats. 1022 Voertuigen werden gecontroleerd, 48 automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Automobilist in sloot

DOORN Donderdagavond kwam een 40-jarige man uit Doorn op de kruising Sandenburgerlaan / Buurtweg met zijn auto in een greppel terecht.

Een 30-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Buurtweg in de richting van Doorn. Vanuit tegenovergestelde richting naderden twee bromfietsers, die de gehele wegbreedte gebruikten. Om een botsing te voorkomen week de 30-jarige automobilist uit en verleende hierbij geen voorrang aan de 40-jarige man uit Doorn, die op de Sandenburgerlaan stilstond. Het gevolg was dat de 40-jarige man uit Doorn met zijn auto tegen een in de berm staande boom schampte en vervolgens met zijn auto in de sloot terechtkwam. De 40-jarige man had als gevolg van de aanrijding borstklachten en werd door ambulancepersoneel onderzocht. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Krantenjongen sticht brand in flat

VEENENDAAL Een 15-jarige jongen uit Den Helder is vrijdagochtend omstreeks 07.00 uur aangehouden aan de Grote Pekken. Hij werd ervan verdacht brand te hebben gesticht in de hal van een flat.

Twee mannen zagen de jongen omstreeks 07.45 uur de flat binnengaan. Toen hij de flat weer verliet, zagen de mannen rook komen uit de afvalbak die in de hal van de flat stond. De mannen blusten het vuur met zand en gingen achter de jongen aan. De verdachte kon door hen worden aangehouden en werd overgedragen aan de politie. De verdachte bekende de bak in brand te hebben gestoken. Hij werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. De jongen zal een alternatieve straf via het bureau Halt ondergaan.

Aanrijding letsel

COTHEN- Op donderdagmiddag ontstond er op de Groenewoudseweg een ernstig verkeersongeval waarbij twee personen gewond raakten.

Omstreeks 16.35 uur reed een 30-jarige automobilist uit Cothen over de Groenenwoudseweg komende uit de richting van de N229 en gaande in de richting van Cothen. Voor hem remden twee voertuigen af en de 30-jarige automobilist had dit kennelijk te laat in de gaten en moest sterk remmen om een aanrijding te voorkomen. De wielen blokkeerden en de man uit Cothen week uit naar de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 67-jarige automobiliste uit Woudenberg.

Een frontale aanrijding volgde en beide bestuurders raakten hierbij gewond. De Woudenbergse liep onder andere gekneusde ribben en een gebroken voetbeentje op. De Cothenaar liep ernstig letsel op en werd met onder andere verwondingen aan het hoofd en arm vervoerd naar het ziekenhuis.

Beide autos raakten zwaar beschadigd. Door technisch onderzoek en opruimwerkzaamheden is de weg afgesloten geweest tot 19.00 uur.