Belgacom

21 maart 2002

Belgacom past tarieven aan voor oproepen naar KPN Orange-nummers

Vanaf 15 april voert Belgacom tariefwijzigingen door voor oproepen van het vaste net naar mobiele nummers van KPN Orange. Het nieuwe tarief komt neer op een lichte verhoging van oproepkosten tijdens de daluren gedurende de week en van de connectiekost. Een verlaging zal worden doorgevoerd voor oproepkosten tijdens de piekuren, en de daluren in het weekend.

Deze tariefaanpassingen zijn het gevolg van een beslissing van het BIPT dat Belgacom verzoekt haar tariefschema strikt af te stemmen op het nieuwe interconnectietarievenschema dat door KPN Orange wordt toegepast. Belgacom benadrukt dat zij niet anders kan dan deze gewijzigde interconnectietarieven door te rekenen in haar tarieven voor eindgebruikers. Het gevolg hiervan is dat prijsverschillen optreden, afhankelijk van de operator die de oproep bij de bestemmeling brengt.

Sinds 1 januari 2002 , betaalt een Belgacomklant standaard* voor een oproep naar een mobiel KPN Orange nummer (naast de connectiekost van 9,92 eurocent per geslaagde oproep)**

*

tijdens de daluren (van maandag tot vrijdag van 19u tot 8u + weekends
+ Belgische wettelijke feestdagen) : 17,35 eurocent/minuut
*

tijdens de piekuren (van maandag tot vrijdag van 8u tot 19 u): 28,94 eurocent/minuut

Vanaf 15 april zien de standaardtarieven*** er als volgt uit: Verhoging:

*

Connectiekost (24u/24u, 7d/7): 10,87 eurocent per geslaagde oproep(verhoging van 0,95 eurocent)

*

daluren gedurende de week (van maandag tot vrijdag vanaf 19u tot 8u + Belgische wettelijke feestdagen die tussen maandag en vrijdag vallen): 19,52 eurocent/minuut (verhoging van 2,17 eurocent) Verlaging:

*

daluren gedurende het weekend (zaterdag en zondag van 0u tot 24u + Belgische wettelijke feestdagen die op zaterdag of zondag vallen): 13,59 eurocent/minuut (verlaging van 3,76 eurocent)
*

piekuren (van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u): 28,64 eurocent/minuut (verlaging van 0,31 eurocent)

Voor oproepen naar de andere Belgische mobiele netwerken (Proximus en Mobistar) blijven de tarieven ongewijzigd. (zie www.belgacom.be>catalogus>privé behoeften>tarieven naar een GSM).

Ter herinnering: een oproep naar een vast nummer kost (naast de connectiekost) 2,48 eurocent/minuut tijdens de daluren (maandag tot vrijdag van 19u tot 8u + weekends + Belgische wettelijke feestdagen) en 4,96 eurocent/minuut tijdens de piekuren (maandag tot vrijdag van 8 tot 19u).


*Voor klanten met speciale tariefplannen kunnen de tarieven variëren.
**Alle vermelde tarieven zijn BTW inbegrepen.
***Voor de plannen Benefit Executive, Benefit Privilege en Benefit Preference zijn de wijzigingen dezelfde, behalve op het vlak van de piekuren waar de verlaging 0,51 eurocent bedraagt. Klanten van andere tariefplannen zullen persoonlijk worden ingelicht over de voor hen van toepassing zijnde wijzigingen.