Vertis


Vertis implementeert Quintiq bij Pre-Mervo

Vertis gaat met Quintiq-software een scheduling-oplossing implementeren bij Pre-Mervo, een fabrikant van grondstoffen en additieven voor diervoeders. Factoren als korte levertijden en zeer hoge eisen aan de specificaties van de te leveren producten maken het noodzakelijk dat Pre-Mervo een volledig transparant inzicht heeft in het bedrijfsproces. De Quintiq-software maakt dat mogelijk doordat het een brug vormt tussen het procesbesturingssysteem aan de onderkant en het logistieke ERP-systeem aan de bovenkant. Quintiq stelt Pre-Mervo in staat om de fabriek met een zo optimaal mogelijke bezetting te laten functioneren, rekening houdend met factoren als de voorraden van de grondstoffen, de contaminatieregels en de gewenste levertijden.

Het Groningse ICT-bedrijf Vertis heeft het afgelopen jaar een partnerschap gesloten met Quintiq, leverancier van software voor planning, scheduling en ketenoptimalisatie. Het partnerschap stelt Vertis in staat om ook oplossingen te bieden voor detailplanning, in aanvulling op de meer grove planning die met ERP-systemen mogelijk is. De software van Quintiq zorgt daarnaast ook voor terugkoppeling van bijvoorbeeld het werkelijke grondstofgebruik of doorlooptijd. Hiermee ontstaat op managementniveau een gedetailleerder en completer beeld van de werkelijke performance van een productieproces. Vertis biedt zijn klanten met dit product aanvullende mogelijkheden op het gebied van verticale integratie.
Vertis - met vestigingen in Enschede, Groningen, Leidschendam, Veendam en Wageningen - maakt onderdeel uit van Vertis Holding en heeft ruim 350 mensen in dienst. Het bedrijf legt zich onder meer toe op het implementeren van ERP, verticale integratie, het op maat bouwen van systemen en het beheren daarvan, ook als Application Service Provider (ASP).
Quintiq levert een standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren.
Quintiq stelt Pre-Mervo in staat om de fabriek met een zo optimaal mogelijke bezetting te laten functioneren, rekening houdend met factoren als de voorraden van de grondstoffen, de contaminatieregels en de gewenste levertijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Theo Feenstra (Vertis)
Tel: 0598 - 666296
GSM: 06 - 20603459

Martijn van Gils (Quintiq)
Tel: 073 - 6910739
GSM: 06 - 65068402