Gemeente Wieringen

Algemene Wet Bestuursrecht (22 maart 2002) Bouwen en wonen (22 maart 2002)
- Commissie Ontwikkelingssamenwerking (19 maart 2002)
- Thuis composteren (19 maart 2002)
- Voornemen om kapvergunning te verlenen (19 maart 2002)
- Inrichting / voorzieningen Kooibos Julianalaan. (19 maart 2002)
- Bouwen en wonen (19 maart 2002)
Algemene Wet Bestuursrecht (22 maart 2002)

Op 19 maart 2002 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene Wet Bestuursrecht vallen:
-Verleende vergunning aan St. Dorpsfeest Westerland voor het plaatsen van borden en aanbrengen spandoek t.b.v. dorpsfeest 22 en 23 juni a.s.;
-Verleende vergunning aan Vlootschouwcie. Den Oever voor het plaatsen van vlaggenmasten langs de Havenweg te Den Oever tijdens de flora, 30 augustus t/m 3 september a.s.;
-Verleende kapvergunning aan M. Bakker voor het kappen van 3 populieren en 4 zeedennen, perc. Vatropperweg 16;
-Verleende vergunning aan M. Helder voor het plaatsen van inritbanden, perc. Spuitsteeg 10.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar (Sector Bestuursrecht, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 19 maart 2002 het volgende besluit genomen dat onder de Algemene Wet Bestuursrecht valt:


- Verleende vergunning aan St. Dorpshuis Westerland voor
- het organiseren van dit evenement op 22 en 23 juni a.s.;
- het ten gehore brengen van muziek tijdens het evenement;
- het houden van een solex-race en een wielerronde;
- het houden van een country fair en het uitstallen van de kramen. Tevens ontheffing Drank- en Horecawet verleend voor het verstrekken van zwak-alcoholische drank tijdens het dorpsfeest.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar (Sector Bestuursrecht, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Bouwen en wonen (22 maart 2002)


-Ontvangen aanvragen om bouwvergunning ontvangen 18 maart 2002:
-het wijzigen van de voorgevel van het ABN AMRO gebouw op het perceel Beltstraat 78;
-het veranderen/ vergroten van een woning op het perceel Hollebalgweg 2; ontvangen 19 maart 2002: het heroprichten van een woning met garage op het perceel Akkerweg 30.


-Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 14 maart 2002: het slopen van een woning op het perceel Akkerweg 30.

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet).

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, 0227-594396.

Ter inzage voor artikel 19 Lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening (22 maart 2002)

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van maandag 25 maart 2002 gedurende 4 weken bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met vigerende bestemmingsplannen. Het betreft de volgende bouwplannen:
- het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Westerlanderweg 39-41;
- het oprichten van een berging op het perceel Kerkplein 4-5.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstellingen te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, de heer M. Bootsma 0227-594396.

Hippolytushoef, 22 maart 2002 Drs. J. Wittink, secretaris J.G.A. Baas, burgemeester

Commissie Ontwikkelingssamenwerking (19 maart 2002)

De commissie Ontwikkelingssamenwerking organiseert een openbare avond op 20 maart 2002 om 20.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis van Wieringen. Gastspreker is de Wieringse ANNEMIEKE PROTO-LONT. Zij vertelt over haar werk als fysiotherapeut in het centrum voor kinderrevalidatie in Oeganda.

Toegang gratis.

Thuis composteren (19 maart 2002)

In het verleden heeft de gemeente Wieringen een actie ondernomen om tegen een gereduceerd tarief compostbakken te verstrekken. Toentertijd waren veel inwoners geïnteresseerd en wilden het thuiscomposteren uitproberen.

Omdat het thuiscomposteren nu reeds vele jaren bestaat zijn de technieken, met name op het gebied van zuurstoftoetreding in de bak, sterk verbeterd. Hierdoor wordt het composteringsproces versneld en zal de geuroverlast (wat in het verleden nog wel eens voorkwam) tot een minimum worden beperkt.

Door de verbeteringen aan de compostbakken willen wij deze actie gaan herhalen.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal belangstellenden verzoeken wij u, indien u interesse heeft, onderstaand strookje in te vullen en naar ons op te sturen ofwel bij de balie in het gemeentehuis in te leveren. Het invullen hiervan geeft geen verplichtingen tot aankoop. Zodra wij weten hoeveel belangstelling er voor de compostvaten is kunnen wij in overleg met de leverancier de prijs bepalen. Daarna kunt u definitief beslissen of u tot aankoop over wilt gaan.

Middels invulling van dit formulier geef ik aan belangstelling te hebben om thuis te composteren.

Mijn naam is: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer:

Voornemen om kapvergunning te verlenen (19 maart 2002)

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- C.J. Wagemaker, Gesterweg 4 te Den Oever voor 9 populieren in zijtuinen;
- P. Veenhoven, Stroeërweg 34 te Hippolytushoef voor 3 populieren in de voortuin;
- A.W. Noorden, Elft 57 te Hippolytushoef voor 7 populieren in de voortuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 3 april 2002 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

Inrichting / voorzieningen Kooibos Julianalaan (19 maart 2002)

Aan de oostkant van de Julianalaan bevindt zich een oude eendenkooi die al vele jaren niet meer als zodanig wordt gebruikt. Deze eendenkooi is uitgegroeid tot een leuk bos met een vijver welke redelijk centraal gelegen is. Als gemeente proberen wij het kooibos zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Als beheersvorm is er voor gekozen om Stichting Landschapsbeheer Wierhaven het natuurlijk (egologisch) onderhoud te laten verrichten.

Als college zijn wij echter benieuwd hoe u als gebruikers denkt over de inrichting van dit bosje. Wij willen u hierbij dan ook verzoeken uw mening, ideeën en wensen omtrent de inrichting en onderhoud van dit bosje kenbaar te maken. Op deze wijze kunnen gemeenschappelijke ideeën uitgewerkt - en geïntegreerd worden in een toekomstvisie betreffende het Kooibos. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het bezoekersaantal en de belevingswaarde. Uw zienswijze zien wij graag schriftelijk tegemoet en kunt u richten aan: het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1 1777 ZG Hippolytushoef o.v.v. Kooibos.

Wij danken u voor uw inzet en medewerking.

Bouwen en wonen (19 maart 2002)


- Ontvangen aanvragen om bouwvergunning ontvangen 14 maart 2002: het oprichten van een woning met garage op het perceel Westerlanderweg 129; het oprichten van een opslagruimte op het perceel Westerlanderweg 129; het heroprichten van een woning op het perceel Westerlanderweg 77; het vergroten van een woning op het perceel Seringenlaan 3.


- Ontvangen melding bouwvoornemen ontvangen 15 maart 2002: het oprichten van een tuinhuisje/berging op het perceel Gemeenelandsweg 5.


- Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 14 maart 2002: het slopen van een schuur op het perceel Westerlanderweg 129.


- Verleende bouwvergunningen verzonden 19 maart 2002: het heroprichten van een speeltuin met speeltoestellen en berging op het perceel gelegen aan de Heldersestraat t.o. huisnummer 12; het veranderen van een woning op het perceel Koningsweg 82.

De onder A, B en C genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet).

Tegen de onder D genoemde beschikkingen kunnen door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 252, 1800 AC Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, 0227-594396.

Ter inzage voor artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening (19 maart 2002)

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van woensdag 20 maart 2002 gedurende 4 weken bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met vigerende bestemmingsplannen. Het betreft de volgende bouwplannen:


- het veranderen/vergroten van een snackkiosk met serre op het perceel Westerlanderweg 25a;
- het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Seringenlaan 3;
- het veranderen/vergroten van een dakopbouw op het perceel Dijkstraat 25.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, de heer M. Bootsma 0227-594396.

Hippolytushoef, 19 maart 2002 Drs. J. Wittink, secretaris J.G.A. Baas, burgemeeste