Gemeente Eemsmond


Persberichten

Wethouders De Boer en Tiekstra nemen samen afscheid

vrijdag 22 maart 2002

Binnenkort leggen Piet de Boer en Anne Tiekstra hun functie als wethouder van de gemeente Eemsmond neer. Op vrijdag 22 maart 2002 kan iedereen persoonlijk afscheid van hen nemen tijdens een afscheidsreceptie, die plaatsvindt in Hotel Restaurant Het Gemeentehuis, Hoofdstraat Oost 16 in Uithuizen. De receptie begint om 16.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur. Op verzoek van beide heren is het een gezamenlijke afscheidsreceptie.

Tiekstra
Anne Tiekstra (geboren op 27 september 1938) is op 2 januari 1979 begonnen als raadslid van de gemeente Hefshuizen. Vijftien jaar later, op 12 april 1994, werd hij wethouder van de gemeente Eemsmond. Hij is bijna acht jaar wethouder geweest. Zijn portefeuille bestond onder meer uit Infrastructuur, Verkeer & Vervoer, Bouwkunde, Accommodatiebeheer, Gemeentebedrijf en Sport. Hij was verder technisch voorzitter van de raadscommissie Ruimte en voorzitter van de Verkeerscommissie.

De Boer
Piet de Boer (geboren op 27 november 1939) is op 29 april 1986 begonnen als raadslid van de gemeente Hefshuizen. Al ruim een half jaar later (op 6 november 1986) werd hij wethouder van die gemeente, die later opging in Eemsmond. Zijn portefeuille bevatte onder andere Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Milieu, Bouw- & Woningtoezicht en Financiën. Hij was net als Tiekstra technisch voorzitter van de raadscommissie Ruimte. Daarnaast was hij lid van het dagelijks bestuur van de Regioraad en lid van het dagelijks bestuur van het Vuilverwerkingsbedrijf Noord-Groningen.

Demissionair
Piet de Boer en Anne Tiekstra zijn momenteel demissionair wethouder. De gemeenteraad kiest binnenkort de nieuwe wethouders. De Boer en Tiekstra blijven in functie totdat de nieuwe wethouders hun benoeming hebben aangenomen en worden beëdigd.